El programa Pilota a l’Escola ha tornat després de les vacances nadalenques a les escoles i instituts de Castelló. Concretament durant aquesta primera setmana de sessions el programa ha visitat els centres CEIP Germans Ochando, CEIP Santa Quitèria, CEIP Errando Vilar (Almassora), Villa Fàtima, CEIP Josep Iturbi, CEIP Penyagolosa, Illes Columbretes (Borriana), CEIP Carlos Sarthou, CEIP Botànic Calduch, CEIP Pascual Nàcher (Vila-real), CEIP Luis Vives (Xilxes) i CEIP Joan Carles I (Almenara).

Aquesta nova edició ha superat tots els registres de participació respecte als anys anteriors, amb un total de 647 centres inscrits: 590 de Primària i 57 de Secundària.

El programa Pilota a l’Escola compta amb monitors i monitores titulats i pilotaris professionals que duen a terme accions academicoesportives dirigides a l’alumnat de quart de Primària dels centres participants, amb una sessió de dues hores que es divideix en una unitat didàctica i diferents jocs dirigits a l’aprenentatge de la pilota valenciana amb el reforç d’elements audiovisuals. En Secundària, l’alumnat de primer cicle i tercer d’ESO participa en una competició estructurada en diferents fases territorials.