Com cada dia i amb les piles recarregades, els ‘gegants’ del Prebenjamí B del Villarreal CF comencen el seu entrenament amb l’objectiu únic de divertir-se jugant a futbol. Els més xicotets del futbol base entren corrent al camp a esperar la seua entrenadora, Lurdes Vilches, per gaudir a lo gran.

Tenen tan sols sis anys. El Prebenjamí B està ple de xiquets intel·ligents, treballadors i que somien amb, algun dia, formar part de la plantilla del primer equip. Ells s’esforcen dia rere dia per millorar una mica més al camp. «Tots els dies són bons, sempre vénen amb ganes d’aprendre alguna cosa nova», explica una de les entrenadores, Lurdes Vilches.

ELS SEUS ÍDOLS // Els joves futbolistes del Mini B somien ser Bakambu, Jaume Costa, Bruno, Sansone ... I estan plens d’il·lusió per jugar algun dia a l’Estadi de la Ceràmica. Cap d’aquests xicotets futbolistes té una posició fixa sobre el terreny de joc, en una altra de la senyal d’identitat de la Pedrera Grogueta. Els tècnics intenten que els jugadors sàpiguen jugar en diverses posicions i que entenguen el joc de forma global.

«Normalment tots volen jugar de davanters i cap de porter, però això poc a poc va canviant i cada dia et trobes una sorpresa nova. Mai saps el que t’espera en cada entrenament amb aquests xiquets, comenta Lurdes Vilches. Al costat d’ella, els tècnics d’aquest Prebenjamí B són Josep Francesc Amat i Ruper Moya.

ELS VALORS // Molts d’aquests jugadors arriben a l’equip procedents del Curs de Psicomotricitat. Lurdes Vilches explica als joves jugadors que l’objectiu primordial és que creixen com a futbolistes, però sobretot com a persones. «Els entrenadors d’aquest club sempre intentem inculcar disciplina perquè sàpiguen comportar-se tant en el camp com fora d’ell», explica l’entrenadora. A més, un altre propòsit que creixen com a persones és que a poc a poc ajuden a casa.

Els resultats són el de menys. El més important és que els xiquets s’ho passen bé practicant el seu esport favorit, aprenguen el que és el companyerisme i també els conceptes bàsics del futbol. «Són molt xicotets, però ja van assimilant conceptes del futbol que els vindran molt bé», assevera Lurdes Vilches. El Prebenjamí B es regeix baix els valors primordials del Villarreal CF: el respecte, la humilitat, el sacrifici i la formació.