Els veïns del barri de Sant Xotxim han viscut enguany unes festes molt especials, les del 75é aniversari d’aquestes celebracions.

Els actes es van iniciar amb la presentació de Paula Abadía Esbrí com a nova regina del barri, acompanyada per les dames de la seua cort i Sergio García Pérez com a president d’honor.

La comissió de festes, presidida un any més per Toni Parra, va organitzar unes festes que s’han superat de nou i en les quals ha estat molt present el record de Luciano Oya, un dels veïns més volguts del barri, el qual va treballar per les festes i per la Fira des dels seus inicis, i que va faltar aquest darrer estiu.

El tradicional pregó de festes va encetar unes celebracions que han innovat amb actes com un espectacular correfoc o els divertits carretons infantils amb la participació de les dames, i que han destacat per la gran participació, com posen de manifest les 2.000 persones que van compartir el sopar de germanor o la multitudinària assistència la cercavila pel barri.

Els bous al carrer han guanyat protagonisme amb sis bous salvatges i els veïns tambén han respost en els actes dedicats al patró, com la processó, que va estar precedida d’una missa en la qual es va beneir un calze donat a la parròquia de Nules per una família del raval per al seu ús exclusiu en l’ermita durant les festes de Sant Xotxim i Santa Anna.