La plaça Pere Cornell acollirà els dies 24 i 25 de setembre en Almassora una nova edició de la Fira d’agroecologia i intercanvi de llavors locals. Este vuitè cicle dedicat al camp i a les varietats autòctones inclourà tallers, conferències, exposicions, música i teatre per a analitzar l’estat actual de l’agricultura i els reptes del sector a través de diferents perspectives.

L’obertura de la fira serà el dissabte 24, a les 10.00 hores, amb l’exposició col·lectiva de llegums de varietats locals per a commemorar l’Any Internacional dels Llegums. El matí continuarà amb un taller de figures amb llegums i un altre de construcció de barrets de paper. Ja a la vesprada està prevista la trobada de grups de consum de les comarques de Castelló, la qual serà la quarta reunió de l’equip, i l’intercanvi de llavors locals.

El dia 25 inclourà un taller infantil per a fabricar amulets amb espart, fulles, etc. i un altre de cosmètica natural al migdia, a més de la xarrada ‘Afectarà el Tractat de comerç i inversions entre la UE i EUA al camp?’.

La fira arribarà a la seua fi “després de completar dues jornades molt intenses dedicades a la recerca en el camp i als reptes que ens planteja una societat sovint allunyada de les pràctiques més sostenibles per a garantir el futur de l’ecosistema”, segons la regidora de Medi Ambient, María José Tormo. Cal destacar que prèviament, 22 de setembre tindrà lloc la xarrada de presentació dels resultats de l’estudi de residus de plaguicides en població escolar. H