Bankia i Fundació Bancaixa llançaran el mes vinent de setembre la II Convocatòria de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible, amb l’objectiu de secundar amb 150.000 euros —50.000 euros més que en la primera edició—, projectes mediambientals a la Comunitat Valenciana compromesos amb el desenvolupament sostenible i la conservació de la naturalesa.

La convocatòria, que estarà oberta a partir del pròxim 1 de setembre i fins al 21 d’aquest mateix mes, va dirigida a recolzar projectes que fomenten la conservació, el restabliment i l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, marins i d’aigua dolça; que ajuden a reduir i reciclar residus, especialment els plàstics; i que fomenten la innovació tecnològica encaminada a reduir o evitar el mal ambiental. Entre altres aspectes es valorarà positivament l’impacte en la reducció de petjada de carboni.

Les ajudes seran destinades a entitats privades no lucratives, els estatuts de les quals recullen finalitats de protecció de la naturalesa i el medi ambient a les províncies d’Alacant, Castelló i València. Les sol·licituds podran presentar-se de manera on line a través de les webs de Bankia En Acció i Fundació Bancaixa.

Els projectes, que podran ser finançats amb una quantia màxima de 20.000 euros cadascun, seran valorats per un jurat compost per representants de la Fundació, de Bankia i d’una assessoria tècnica especialitzada, i la resolució es donarà a conéixer al novembre.

COL·LABORACIÓ / Aquesta convocatòria s’emmarca dins de la col·laboració anual que Bankia manté amb Fundació Bancaixa i que enguany ha augmentat a 800.000 euros. A més de la convocatòria mediambiental, enguany s’està desenvolupant la XVIII Convocatòria Coopera ONG, dirigida a projectes desenvolupats en l’àmbit de l’exclusió social i la cooperació internacional; i en el segon semestre es convocarà la setena Convocatòria CAPACES.