La planta fotovoltaica més gran d’Europa ja està finalitzada. Iberdrola ha conclòs en un temps rècord, tan sols un any, la construcció de Núñez de Balboa; un projecte que acaba d’obtindre el permís de posada en marxa per part del Ministeri per a la Transició Ecològica i per al qual s’han iniciat les proves d’energització per part de Red Electrica de España (REE). Sobre la base d’aquests processos, les previsions apunten al fet que la planta entrarà en operació en el primer trimestre de 2020.

Amb la seua finalització —amb una potència instal·lada de 500 megavats (MW) i una inversió pròxima als 300 milions d’euros—, Iberdrola avança en el seu pla de rellançament d’energia verda a Espanya, que preveu la instal·lació de 3.000 MW a 2022.

Energies netes / El pla de rellançament de la inversió d’Iberdrola en energies renovables a Espanya preveu la instal·lació de 3.000 MW nous fins a 2022. Fins a 2030, les previsions de la companyia apunten a la instal·lació de 10.000 nous MW. Aquestes actuacions permetran la creació d’ocupació per a 20.000 persones.

En l’actualitat, els projectes en construcció o tramitació —eòlics i fotovoltaics— de la companyia s’eleven a més de 4.000 MW en regions com Extremadura, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Navarra, Aragó, Múrcia, Cantàbria i Andalusia. Iberdrola és líder en Espanya en energies renovables, amb una capacitat instal·lada de més de 16.000 MW; un volum que en el món s’eleva a més de 30.300 MW i converteix al seu parc de generació en un dels més nets del sector energètic. L’aposta pel model econòmic descarbonitzat li ha portat a comprometre inversions d’uns 10.000 milions d’euros anuals en energies renovables, xarxes de distribució elèctrica intel·ligents i tecnologies d’emmagatzematge, després d’haver destinat 100.000 milions des de 2001.