Iberdrola ha tancat fins al moment quatre acords de col·laboració amb proveïdors i associacions per a desenrotllar el seu nou producte comercial Smart Solar. Gràcies a esta solució integral, la companyia oferix als seus clients domèstics, empreses i, en especial, al sector agrari, la possibilitat de produir i consumir la seua pròpia electricitat a través de la tecnologia solar fotovoltaica.

D’esta manera, Iberdrola ja treballa amb l’empresa Ingeteam, que posa a la seua disposició diversos equips, com inversors fotovoltaics, inversors de bateries, ‘energy management systems’, accessoris i programari per a comunicacions, que s’adapten a qualsevol tipus d’instal·lació fotovoltaica. A més, l’elèctrica ha firmat sengles acords amb l’Associació Agrària de Jóvens Agricultors (ASAJA) i l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm i Comarca (HOSBEC) per a difondre i prestar este servici entre els integrants d’estos col·lectius.

Finalment, Iberdrola ha acordat col·laborar amb CaixaBank, a través de la seua línia de negoci especialitzada AgroBank, per a facilitar el finançament de la inversió que suposa la instal·lació de la tecnologia solar fotovoltaica en el sector agrari, que és un dels principals destinataris d’este nou producte.

Des que Iberdrola llançara el passat mes de setembre esta nova iniciativa ha rebut i està analitzant al voltant de 2.500 peticions en tota Espanya de clients interessats a comptar amb estes instal·lacions d’autoconsum. A més, la companyia ha enviat centenars de milers de cartes a possibles clients d’este producte a Espanya.

SOL·LUCIÓ INTEGRAL

Iberdrola posa a disposició dels seus clients un paquet integrat que inclou el disseny, muntatge i posada en marxa d’una instal·lació solar totalment a mesura, a més del finançament, assessoria, manteniment integral, gestió i supervisió de la planta a través de ferramentes web i noves aplicacions. Així mateix, l’empresa oferix tota l’energia de respatler que puga necessitar-se.

Gràcies a esta solució clau en mà, els clients domèstics amb vivendes unifamiliars, les pimes, regants o grans empreses podran descobrir sense compromís si l’energia solar és una alternativa eficient per a ells gràcies a Iberdrola. En eixe cas, podran generar i consumir la seua pròpia energia elèctrica, optimitzant el consum i millorant l’eficiència energètica de la seua instal·lació.

D’esta manera, la companyia deixa clara que la seua vocació de servici va més enllà del mer subministrament energètic i referma el seu paper en l’àmbit de l’assessorament personalitzat. Iberdrola vol, a més, continuar sent impulsora del canvi de model, com ja va fer fa 15 anys amb la seua aposta pionera per l’eòlica, gràcies a unes innovadores propostes tant per a productors fotovoltaics com per a tots aquells clients que vullguen convertir el sol en la seua principal font energètica. H