+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

MAJOR POTÈNCIA ENERGÈTICA AL MAR BÀLTIC

Iberdrola suma 486 megawats d’eòlica marina en Alemanya

La companyia elèctrica s’adjudica la segona subhasta

 

El parc eòlic de Wikinger va ser el primer d’Iberdrola en Alemanya. - MEDITERRÁNEO

R. D. CASTELLÓ
02/05/2018

Iberdrola s’ha adjudicat la construcció de dos parcs eòlics marins en aigües alemanyes del mar Bàltic, que sumaran una capacitat total de 486 megawats (MW), en la segona subhasta pública organitzada per l’Agència Federal de Xarxes (Bundesnetzagentur). Es tracta dels projectes Baltic Eagle (476 MW) i Wikinger Süd (10 MW). Iberdrola desenvoluparà estos parcs eòlics de forma conjunta, amb l’objectiu de maximitzar l’eficiència en costos i les economies d’escala.

Per al president de la companyia energètica, Ignacio Galán, «els resultats de la subhasta reforcen la posició de la companyia com a líder mundial en l’àmbit de les energies renovables i com una de les majors promotores i operadores d’energia eòlica marina del món».

Estes dos instal·lacions, en combinació amb el parc eòlic Wikinger, enfront de l’illa de Rügen i amb 350 MW de potència instal·lada, formaran un complex marí de quasi 850 MW i constituirà el major projecte d’energia eòlica marina del Bàltic i el major dut a terme per Iberdrola fins a la data.

Per al desenrotllament d’estos nous projectes Iberdrola compta amb la valuosa experiència adquirida en el desenvolupament de Wikinger, la construcció i primers del qual mesos de funcionament han resultat tot un èxit.

Cal destacar que en el dit projecte proveïdors espanyols com Navantia, Windar o Siemens Gamesa s’han vist beneficiats per la construcció de diversos dels seus principals components.