Del 25 al 28 de maig tindrà lloc en l’Oceanogràfic de València el Festival Internacional d’Imatge Submarina. Una de les activitats proposades per a dinamitzar este esdeveniment ha sigut un Concurs Internacional de fotografia subaquàtica. En ell, 110 persones de 20 països diferents de quatre continents han fet arribar a l’organització del guardó un total de tres fotografies per concursant.

Espanya, Austràlia, Illes Caiman, Brasil, Nova Zelanda i Mèxic són alguns dels països que han aportat la seua visió del món marí, per la qual cosa la col·lecció d’imatges obtingudes recorre el món a través dels distints mars i oceans —com la que Albert Saiz ofereix d’Indonèsia i que il·lustra el present text—.

Temàtica

La temàtica de la present edició del certamen ha sigut els fons marins, amb la seua fauna i flora, amb una menció especial al «món de les meduses», pel que fa a la campanya de l’Oceanogràfic d’enguany, i una altra destinada a la conscienciació mediambiental, banderera per la Fundació Oceanogràfic.

Les imatges, totes d’alta qualitat artística, seran avaluades per un jurat compost per diverses eminències del món fotogràfic submarí, entre els quals es troben filmmakers i fotògrafs de referència, els quals realitzaran una ponència dins del present festival.

Cal destacar que les millors fotografies seran les protagonistes de l’exposició que romandrà visible a tot el públic de l’Oceanogràfic de la capital del Túria i que serà inaugurada divendres que ve, 26 de maig.

Entrega de premis

D’altra banda, els premis s’entregaran el diumenge, 28 de maig, en l’Auditori Mar Rojo, quan finalitzen les activitats proposades per a eixe dia, entre les quals destaquen el showcooking amb els «Masterchefs» Carlos Maldonado i Maria Querol, en el qual ensenyaran al públic assistent a cuinar meduses.

Per a assistir als quatre dies del festival, s’ha generat una entrada única, que donarà accés a totes les activitats de l’esdeveniment programades durant tots dies.

Per a rebre més informació d’este esdeveniment i comprar les entrades cal visitar la web: www.oceanografic.org