La cria de lleó blanc nascuda a la reserva natural MundoPark, situada en la localitat sevillana de Guillena, es recupera després d’haver sigut posat en quarantena pel seu delicat estat de salut. L’exemplar és un mascle, al qual han anomenat White king i que va ser rebutjat immediatament per la seua mare.

El gerent de la reserva natural, Juan Luis Malpartida, ha explicat que el cadell, primer de la seua raça que naix a tot el territori espanyol, es troba a la clínica de les instal·lacions «amb les màximes cures i afecte», després de témer-se per la seua vida aquesta setmana.

CURES CONTÍNUES // El propietari del zoològic andalús ha indicat que el lleó, després de dies d’intenses cures, «ja s’alça amb la necessitat de menjar i amb més forces», i que es treballa amb el màxim deteniment «perquè cresca sa en la reserva» sevillana.

La nit del passat dimecres Malpartida el va haver de retirar de la mare «sense mamar ni els calostres», i ara s’intenta saber els motius d’aqueixa actitud i ajudar-ho al fet que supere els primers dies de vida.

La idea era que el cadell fora vist pels visitants del parc quan òbriga les seues portes el pròxim 12 de juny, encara que ara es troba en estricta vigilància mèdica. N’hi ha que recordar que White king és fill d’Alba i Ca, dos felins que van arribar a les instal·lacions mitjançant l’intercanvi de tres tigres blancs amb el Govern de Tailàndia fa quatre anys.

Els responsables del parc estan expectants sobre la possibilitat que la mare haja donat a llum més cries, encara que des del part, que es va produir diumenge passat, no ha sigut vista pels tècnics, en una actitud que es considera associada a la possibilitat que continue de part.

El mateix parc va anunciar dissabte passat el naixement d’un exemplar de órix simitarra, una espècie d’antílop «desgraciadament extinta en el seu medi natural del continent africà».