La Confederació Espanyola de Pesca (CEPESCA) s’ha marcat l’objectiu d’arreplegar 200 tones de fems marines a l’any i contribuir així al programa nacional de reducció de rebutjos en el medi marí d’àmbit estatal.

Per a aconseguir esta meta, Cepesca realitzarà un diagnòstic i pla d’actuació a partir del resultat d’enquestes als agents del sector per a conéixer els models que actualment s’estan implantat i valorar la viabilitat d’esta nova activitat i l’impacte econòmic associat a la pesca activa o passiva de fems. La patronal promourà, així mateix, la incorporació de mecanismes innovadors en les diferents arts de pesca per a l’arreplega de fems.

PROJECTE / Estes accions formen part del projecte Estratègia sectorial de CEPESCA per a la contribució del sector pesquer a la reducció de fems marines, que es desenrotllarà durant este any 2018, i que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a través del Programa plenamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

El projecte constituïx la primera iniciativa sectorial d’àmbit estatal per al suport de les Estratègies Marines, desenrotllades per la Subdirecció General per a la Protecció del Mar, el principal objectiu de la qual és aconseguir el Bon Estat Ambiental (BEA) dels nostres mars al més tard en 2020.