+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

REDUCCIÓ DE FEM MARÍ

El sector pesquer vol retirar 200 tones de residus del mar cada any

Primera iniciativa estatal per al suport de les Estratègies Marines

 

El principal objectiu, el Bon Estat Ambiental (BEA) dels nostres mars. - MEDITERRÁNEO

R. D.
07/02/2018

La Confederació Espanyola de Pesca (CEPESCA) s’ha marcat l’objectiu d’arreplegar 200 tones de fems marines a l’any i contribuir així al programa nacional de reducció de rebutjos en el medi marí d’àmbit estatal.

Per a aconseguir esta meta, Cepesca realitzarà un diagnòstic i pla d’actuació a partir del resultat d’enquestes als agents del sector per a conéixer els models que actualment s’estan implantat i valorar la viabilitat d’esta nova activitat i l’impacte econòmic associat a la pesca activa o passiva de fems. La patronal promourà, així mateix, la incorporació de mecanismes innovadors en les diferents arts de pesca per a l’arreplega de fems.

PROJECTE / Estes accions formen part del projecte Estratègia sectorial de CEPESCA per a la contribució del sector pesquer a la reducció de fems marines, que es desenrotllarà durant este any 2018, i que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a través del Programa plenamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

El projecte constituïx la primera iniciativa sectorial d’àmbit estatal per al suport de les Estratègies Marines, desenrotllades per la Subdirecció General per a la Protecció del Mar, el principal objectiu de la qual és aconseguir el Bon Estat Ambiental (BEA) dels nostres mars al més tard en 2020.