La setmana passada, coincidències temporals, parlàvem en aquesta columna de diàleg. Diàleg com a base i fonament essencial per construir una legislatura d’enteniment, d’oportunitats i de col·laboració que al cap i a la fi respon a un objectiu comú: oportunitats per a la nostra ciutat.

Durant aquests 100 primers dies de legislatura, el govern municipal, al costat del regidor de RR.HH, Governació i company del PSOE, Fernando Juan, ens hem marcat com a prioritat rebaixar les tensions laborals sorgides del conflicte que durant més d’un any hem mantingut amb la Policia Local per obrir una via de diàleg i negociació que poguera, finalment, desembocar en un acord que permetera satisfer a la part interessada i que, a més, tornara la normalitat laboral a Vinaròs sense perjudici dels serveis que es prestaven fins al moment.

És lícit agrair públicament el treball del regidor en qüestió que, dia rere dia, ha marcat un full de ruta per tal de poder aplegar avui, a aquest extrem: ratificar l’acord.

En política, el talant negociador i l’escolta són molt importants. Tothom té dret a reclamar els seus drets o allò que considera que és just per a ells. En aquestes situacions, cal oferir la mà, escolta i parlar. No ens podem permetre el luxe de dilapidar ponts i vies de comunicació que l’únic que fan és enquistar conflictes amb solució.

També vull aprofitar aquestes línies per remarcar la generositat dels sindicats policials i dels seus representants que, en aquesta nova etapa que hem iniciat al capdavant del govern municipal, han sabut encara amb responsabilitat, valentia i escolta. Sempre tenint clar un objectiu prioritari: la ciutadania de Vinaròs, no ha de veu-re’s afectada per aquest conflicte.

Seguim treballant en aquesta línia. Hem parlat, parlem i parlarem amb qui fase falta. Hem negociat, negociem i negociarem tot allò que esdevingue en una oportunitat de futur per a la nostra ciutat.

No ens podem permetre el luxe d’anar sols en una travessia política que compta amb 6 partits polítics i un regidor no adscrit al plenari municipal.

A Vinaròs, o se’l construeix en comú, o estarem perdent el temps.

*Alcalde de Vinaròs