Aquesta setmana que acabem d’encetar és la de la vertadera reflexió, la de l’anàlisi de les dades i els resultats després de les eleccions que vam viure ahir. I tots els resultats necessiten d’un examen conscienciós. Però hui voldria fer unes primeres reflexions: tal volta els resultats de Compromís no han sigut els que desitjàvem, els que creiem que mereixem, però no ens enganyem, són uns bons resultats.

En el pitjor dels escenaris possibles per a una força d’estricta obediència valenciana, consolida més de 430.000 vots al País Valencià, el que suposa que Compromís està més viu que mai i referma un espai electoral ben important. En convocar-se les eleccions autonòmiques sabíem que l’avançament jugaria a la contra d’una força que ha arribat al govern valencià a través del municipalisme i un discurs centrat en els interessos valencians.

Hem viscut una campanya on els valencians hem passat desapercebuts en detriment del presidencialisme estatal. Els debats que vam veure a principi de la setmana passada a dues teles estatals en són una bona prova: els interessos valencians no hi eren, perquè Compromís no estava present.

De tota manera hem vist la dualitat més gran en vot en unes eleccions fins on m’arriba la memòria. A les eleccions estatals els electors han contestat una pregunta ben clara: com frenar a l’extrema dreta de Vox, un debat estatal que la gent ha respost triant forces estatals. Però la gent ha deixat ben clar, en el seu vot a les autonòmiques, que són ben conscients que Compromís som l’aval, el motor i el cor necessari per a un nou Botànic.

I permeteu-me dir que a Castelló podem estar més que satisfets, hem augmentat en número i en percentatge de vots. A les comarques del nord tenim més de 2.700 nous votants i més de 1.700 són de la ciutat de Castelló. Hem demostrat que Compromís estem preparats per a crèixer. Hem fet una campanya fantàstica i hui en comencem una que serà encara millor. Perquè amb vosaltres, amb la vostra força, som #Imparables.

*Candidat de Compromís a l’alcaldia de Castelló