Arribat el mes d’octubre, els onders ens preparem per a viure amb intensitat i il·lusió la setmana de Fira. Aquest any, el 2018, és molt significatiu per a nosaltres perquè es compleix el 150 aniversari de la Fira, però important també per tot allò que hem sigut capaços d’aconseguir com a poble durant aquests anys. Des de la unió i l’esforç hem assentat les bases d’un projecte de futur i de progrés per a Onda.

Si fa uns anys ens posàvem a treballar per a propiciar un canvi que duguera majors quotes de benestar als veïns i veïnes, hui podem afirmar que estem en la direcció correcta. A poc a poc els nostres barris han anat millorant, hem creat noves infraestructures, hem sigut capaços d’aconseguir més de 10 milions d’euros en subvencions d’altres administracions, hem reduït el deute, oferim als onders més i millors serveis de qualitat, esperem amb il·lusió l’inici del Pla Edificant que suposarà la reforma de cinc centres educatius a la nostra població, hem començat el desplegament de les inversions provinents d’Europa per valor de 5 milions d’euros, estem recuperant el nostre centre històric i, el més important, Onda s’ha tornat a situar al capdavant de la província com a ciutat generadora de noves oportunitats.

Clar que queda molt per fer! Els onders ho sabem. Sens dubte la Fira ens donarà forces renovades per a continuar treballant en el projecte col·lectiu que tenim per davant. Onda és una ciutat orgullosa del seu passat i il·lusionada amb el seu futur, però ara és el moment d’eixir al carrer i participar en cadascun dels actes programats. Des d’aquestes línies vull agrair a la Junta de Festes el seu esforç i el treball que durant tot l’any han anat desenvolupant per confeccionar el programa de festes que tenen a les seues mans. I, com no!, done les gràcies a les penyes, entitats i associacions, que són elements fonamentals de dinamització i participació en la nostra Fira.

I no vull acabar sense convidar a tota la gent de la província a que s’aprope a Onda durant aquests dies de celebració als quals els onders demostrem la nostra hospitalitat i el nostre acolliment cap als visitants. Vivim la Fira!

*Alcalde d’Onda