Tot i que estem a principis d’any, en les pròximes setmanes acabarem tres importants projectes derivats de la subvenció aconseguida de l’IVACE (Generalitat valenciana) de més de 700.000 euros. I és que des del consistori s’ha fet la feina ben feta i els projectes iniciats amb antelació en l’últim trimestre del 2018, ara els completarem en breu.

Es tracta de tres obres fonamentals en la planificació iniciada en els últims anys. La primera d’elles, la de la instal·lació de les conduccions elèctriques per al polígon Molí-llop, no només ha reparat unes deficiències estructurals arrossegades del passat, sinó que a més a més permetrà l’establiment de noves empreses en eixa àrea industrial.

De fet, la primera ja està en marxa. I de segur que li’n seguiran unes quantes més pròximament.

EL SEGON PLA es tracta de la construcció d’un carril bici que unirà la futura passarel·la peatonal sobre el riu amb el polígon de Cartonajes la Plana i el col·legi públic. Però és molt més que això. Perquè l’obra arreglarà el mal estat del camí d’Onda a la seua arribada al nostre municipi, s’ha construït un passeig per anar a peu a l’escola infantil Pequelar i s’ha bastit una entrada al poble per la part nord renovada i amb vegetació. Que falta li feia.

Per últim, en qüestió de dies s’acabarà el pas elevat del Puntarró. Un dels projectes més importants dels últims anys, que permetrà el desviament de bona part del trànsit pesat per fora de la població. Un pont que de fet significarà la primera pedra per a la futura ronda nord i l’eixida definitiva dels camions. Un projecte principal que, per cert, no va ser recolzat ni pel PP ni pel PSOE. Coses que passen.

Tot plegat, és evident que a l’Ajuntament s’han fet les coses bé. Que s’han gestionat bé les subvencions i que l’arribada de tots estos diners faran un poble més modern i, sobretot, millor per a viure.

*Alcalde de Betxí