Des de Compromís pensem que el servei de rodalies no només és un mitjà de transport, sinó una eina d’estudi i de treball per a moltes persones. Fa poc era notícia la reunió entre la consellera i el rectorat de l’UJI a causa de les queixes dels estudiants per l’estat del transport amb tren. Tot per les obres d’un AVE que, a sobre, serà regional entre Castelló, València i Alacant i les obres del qual es va prometre que acabarien el 14 de desembre, però que s’allargaran tot el 2016.

Unes reivindicacions de les quals, des de Compromís, ja ens féiem ressò l’estiu passat amb una moció al ple de l’Ajuntament de Vila-real on demanàvem al Ministeri de Foment, a Renfe i Adif que augmenten la freqüència de trens i baixen els preus, a més de la substitució de l’actual plataforma elevada de l’estació de tren per un pas subterrani. L’anada i tornada de Vila-real a Castelló costa 3,60 euros i a València 11,60. Estudiar a l’UJI ix a 427,20 euros anuals i, si és a València, 1.375,94 euros. Molts vila-realencs, farts, han optat per llogar un pis, la qual cosa, no és assumible.

Estem a favor de l’AVE, però no en detriment de les rodalies. Volem un corredor mediterrani que porte economia i genere oportunitats, no un tercer carril, que és allargar més el braç que la mànega, ja que açò deixarà les rodalies sota mínims i provocarà una situació insostenible per a treballadors, estudiants i usuaris. H

*Portaveu de Compromís per Vila-real i regidor de Joventut i Participació Ciutadana