Ara fa poc més de huit anys, quan vam començar esta bonica aventura en l’alcaldia, molta gent es va estranyar de la victòria de Compromís al poble. I és que, com sempre havia sigut, com era general a la immensa majoria dels municipis, allò normal era que seguira governant algun dels dos grans partits polítics.

Ja molta gent ens deia que pareixíem la Gàl·lia d’Astèrix i Obèlix, els personatges que estaven rodejats pels totpoderosos romans, però que es van saber mantindre autònoms. I això va ser el que vam fer durant els quatre primers anys. Gràcies al diàleg i al consens vam poder i saber arribar a acords amb les forces polítiques que aleshores copaven (i encara hui majoritàriament) les altres administracions i que ens van obrir les portes, com fins ara, a grans i importants subvencions i ajudes.

La situació actual ha canviat en bona part perquè ara ja tenim més pobles on governa el color taronja, i també compartim el govern tant a la Diputació com a la Generalitat. Però a Betxí continuem sent diferents en algunes coses. I per a bé.

Per exemple, en l’eliminació de l’IBI de rústica que vam aprovar el passat dimecres al ple municipal. Amb la majoria que teníem en l’anterior legislatura, perfectament l’haguérem pogut tirar endavant fa alguns mesos, en la precampanya electoral com, sense dubte, haurien fet molts. Però la nostra opció va ser una altra. Incloure la proposta al nostre programa i intentar obtindre el recolzament necessari de la gent per a materialitzar-la.

I així ha sigut. Ara, quan el veïnat del poble ens ha tornat a donar la seua confiança, encetem la implementació del nostre full de ruta. Les primeres mesures: ajudar a tots els xicotets propietaris amb l’eliminació d’un impost i aprovar una nova ordenança per bonificar els vehicles elèctrics i híbrids fins a un 75%.

*Alcalde de Betxí