Els millors dictadors del món solen estar ben satisfets amb definir ells quin tipus d’oposició volen tindre. Així, l’altre dia, el portaveu del Govern municipal, Javier Serralvo , es va llançar a ser ell com a Govern qui definira si Compromís és oposició bona o roïna. Lukashenko , a Bielorússia, estaria d’acord amb el seu criteri. Potser, ara en plenes revoltes contra aquell règim, Serralvo podria anar a fer un bon curset accelerat a Minsk.

Ens hauria de definir este regidor qui fa, segons ell, l’oposició correcta, precisament per a fer el contrari! I cal recordar que per a donar moltes lliçons no estan. Fa pocs dies coneixíem que eren capaços de perdre els 135.000€ en ajudes per les reformes de l’alberg municipal que Diputació ja ens havia avançat (180.000 en total!), i no són les primeres que perdem.

El problema d’aquest Govern és que cada vegada és menys creïble que tot és conseqüència d’un passat heretat. Un passat que coneixen, perquè molts dels regidors socialistes porten dècades enganxats a la poltrona. Per tant, si hi ha res heretat deu ser la seua mala gestió.

Mai hem negat la versió «empastres urbanístics» del PP que sovint predica Benlloch , però perquè la descripció siga completa i no parcial o interessada cal parlar també d’altres empastres: els empastres financers del PSOE, demanant préstecs per a tot. El PPsoE porta governant Vila-real tot el període polític actual, ahí tenim els resultats: som un dels municipis més endeutats de Castelló. El que no haurien de dubtar és que per molt que s’encaboten mai farem l’oposició que a Benlloch i els seus els vinga de gust, perquè fiscalitzar els governs i aplaudir només quan cal és la tasca que tenim des de l’oposició. H

*Portaveu de Compromís per Vila-real