Ahir varem rebre a Borriana, una vegada més, de mans del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, les distincions de Q de Qualitur per a les nostres platges de l’Arenal i la Malva-rosa Grau, que se sumen a les banderes blaves de qualitat ambiental.

Un acte senzill de reconeixement a la ciutat de Borriana i al seu Ajuntament, que significa haver superat moltes dificultats i molt d’esforç perquè, com va reconéixer Colomer, aquesta distinció no la regala ningú, són el resultat d’uns paràmetres, d’un esforç col·lectiu per tal de lluitar per la defensa d’una imatge i un fons de qualitat.

Les banderes indiquen als visitants que no és només un lloc per a banyar-se, identifiquen tant la qualitat ambiental com la qualitat turística, reconeixent que en l’entorn hi ha tots els indicadors de qualitat, de neteja, de servicis, d’assistència, en definitiva d’excel·lència.

AMB LES banderes es reconeix el treball ben fet i es visibilitza la labor diària realitzada pel consistori perquè la nostra costa siga sinònim d’excel·lència turística, integrant els conceptes de qualitat, medi ambient i accessibilitat. Distincions que ens atorguen gràcies a la cura i l’estat de les nostres platges i al valor afegit en criteris de qualitat, i la qualitat se certifica i significa esforç de tota la ciutat i de totes las persones.

Em sent orgullosa perquè la distinció suposa una merescuda recompensa a l’ardu treball que hem realitzat enguany per a tindre les platges a punt per a l’estiu, amb l’afegit d’adaptar-les amb mesures sanitàries i de seguretat contra la covid-19, per tal de poder oferir les nostres platges com a destinació segura i mantindre la confiança.

VOLEM que la gent vinga a les nostres platges des d’un model basat en la qualitat, la seguretat i la responsabilitat. I, per això, responsabilitat i prudència és també el que demane a les persones que en gaudeixen, que siguen respectuoses i col·laboren en la seua conservació i bon estat per a garantir la cura de la platja i la convivència entre banyistes. A més cal aplicar la prudència i la responsabilitat individual i col·lectiva en l’ús de les nostres platges, com la millor ferramenta per a aconseguir gradualment tornar a la normalitat, sense el perill que suposa una tornada arrere.

Vull fer un reconeixement públic a la labor dels diferents departaments municipals com Via Pública, tècnics de Medi Ambient i Turisme, els serveis de neteja i col·lectius i associacions que durant l’any treballen tant per a la conservació dels espais naturals com per a la bona gestió i estat de les platges.

*Alcaldessa de Borriana