Ara fa vora set setmanes que va arrancar el nou curs a la Universitat Jaume I, fins a la que han pogut anar els alumnes de la nostra localitat en una connexió directa amb el nou autobús de la UJI. Amb una mitja de quasi 900 alumnes setmanals, entre les poblacions de Borriana i Almassora, els estudiants més joves poden tindre un servei directe, i sense transbords, per poder estudiar cada dia a les nostres comarques.

Encara que ara parega que el servei és un èxit, i que l’aposta realitzada pel govern a l’Ajuntament de Borriana ha sigut tot un encert, dur-la endavant no ha estat el mateix. Ha sigut un bus que molt pocs ens creiem, i que ha nascut de reunions a València, Castelló i Diputació, que no varen fructificar, i per això, els dos ajuntaments varen tenir que tirar endavant sense l’ajuda del govern provincial. Sense ajuda, i en recursos propis, el passat 11 de setembre el servei va arrancar, i set setmanes després podem assegurar que els estudiants de Borriana necessitaven tenir una connexió directa amb l’UJI; i que la proposta que es va fer al govern provincial per a que es col·laborara ha quedat en un caixó tancada. Amb aquesta prova pilot que s’ha mostrat que la necessitat era obligada, els dos ajuntaments hem de donar un pas endavant, per regularitzar aquest servei i donar-li una forma jurídica adequada per a que les dos administracions puguen contractar un mateix servei, i que els alumnes tinguen les necessitats cobertes. Per tot això, a partir d’aquesta setmana enviarem una enquesta als usuaris per a que ens mostren les deficiències, millores i canvis que pot tindre el servei.

Per a que tot açò siga una realitat, ens hem tingut que buscar les faves nosaltres mateixa, i fer que un servei que no era existent, s’haja tornat necessari. Per a implantar-lo, i que siga un servei regular per als propers anys, a partir de gener implantarem les taxes pertinents i un contracte conjunt entre els dos ajuntaments. Tot això després d’haver realitzar un estudi durant aquestes set setmanes, sobre l’ús, cost i necessitats. Després de set setmanes, el bus a la UJI és una realitat, encara que no tots el defenien. Nosaltres seguim treballant.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Burriana