En poc més de dues setmanes els i les universitàries de Borriana tindran una connexió directa amb la Universitat Jaume I de Castelló. Un servei, que encara que ha costat més del que haguérem desitjat, ajudarà a molts joves a tindre un transport directe i continu amb el centre en el que estudien. Un autobús amb tres parades en Borriana i tres en Almassora, que aconseguirà que els estudiants puguen estar en la universitat sense haver d’intercanviar diversos mitjans de transport, ni agafar el cotxe particular.

Encara que el servei pretenia ser mancomunat per a gran part de les ciutats de la Plana Baixa, no ha pogut ser una realitat, en gran mesura, perquè la Diputació de Castelló no ha vist en bons ulls el fet d’ajudar i liderar un projecte que creiem molt important pels i les estudiants de la nostra comarca. D’aquesta manera, els ajuntaments han hagut de fer la seua guerra particular, amb peticions a la Conselleria i analitzant els sistemes necessaris per poder realitzar el servei. Finalment, Borriana i Almassora realitzaran aquesta prova pilot per tal que el conjunt d’estudiants puga beneficiar-se d’aquest servei mancomunat.

El nou bus a la UJI es posarà en marxa el proper 11 de setembre, amb tres eixides des de Borriana, i quatre des de la universitat, donant servei en horari de matí i vesprada. Durant els primers quatre mesos, el servei serà gratuït, amb l’objectiu de conèixer l’acceptació i l’ús per part dels i les universitàries. Superat aquest període, i amb l’estudi realitzat, serà el moment de conèixer la necessitat d’eixides i arribades, i les necessitats del servei per a la resta de curs. La setmana que ve els estudiants de Borriana ja podran obtindre la nova targeta que els donarà accés al servei tots els dies lectius fins al 22 de desembre.

*Regidor de Cultura, Patrimoni y Esports en l’Ajutament de Borriana