El cineasta suec Ingmar Bergman deia que envellir era com escalar una gran muntanya. Mentre vas pujant les forces van disminuint, però a la vegada la mirada es torna més amplia, lliure i serena. És cert que els anys construeixen una visió més clara del món que ens envolta i cada any que passa es converteix en un regal que cal gaudir amb intensitat. Per això, l’Ajuntament de Castelló se suma al Dia Mundial de Presa en Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa, aquest dissabte 15 de juny, una proposta de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Cap persona hauria de patir abusos, danys o extorsions. Si volem un món més just, hem de començar garantint la seguretat i benestar de totes i de tots, especialment dels majors i dels menuts. A causa de l’envelliment progressiu de la població, cada vegada hi ha més majors que pateixen aquesta xacra de violència, sobretot dones. L’ONU estima que en l’últim any 1 de cada 6 persones majors van patir algun tipus d’abús i aquestes xifres es disparen en el cas dels ancians que viuen en residències. No podem permetre que continue aquesta situació tan alarmant, per això volem seguir treballant des del nostre ajuntament a través de polítiques de prevenció que garantisquen la seguretat de totes i tots. Castelló s’ha declarat Ciutat Amigable amb la Gent Gran, un repte que hem d’afrontar en l’àmbit institucional però també individual. És un repte col·lectiu que ha de ser compartit entre l’administració i la ciutadania perquè tinga èxit.

Estem impulsant una ciutat més accessible, amable i intergeneracional. En definitiva, volem que aquesta última espenta cap a la cima de la muntanya dels nostres majors siga més agradable, perquè quan arriben puguen sentir que el camí que han deixat enrere ha pagat la pena.

*Regidora del Grup Socialista a Castelló i edil de Gent Gran