Esta vesprada tindrà lloc un dels plens més importants de l’any, en el qual se sotmetran a votació els pressupostos per a 2018. Des del govern municipal portem molt de temps treballant en la seua elaboració i estem convençuts que la proposta que presentem és la millor per a l’Alcora. Una proposta realista i totalment en sintonia amb les necessitats del nostre municipi.

Són uns comptes que continuen consolidant el canvi i el nou model de ciutat iniciat al juny de 2015 amb l’Acord de Progrés. Així, entre unes altres, segueixen creixent les partides destinades a l’impuls de l’economia i la generació de llocs de treball, a polítiques de benestar i justícia social, igualtat, educació, cultura, esport i patrimoni, és a dir, les matèries fonamentals per a este Govern. A més, reflecteixen la nostra aposta decidida per un urbanisme per a les persones, ja que es destinen més de 400.000 euros a projectes de remodelació i adequació de carrers i places, amb els quals es millorarà considerablement l’accessibilitat i la seguretat. També s’inclouen importants actuacions per tal de millorar parcs i jardins, il·luminació i eficiència energètica, transports i serveis.

I un any més, fruit del treball previ i la capacitat del govern municipal per captar finançament d’altres administracions, i privades, es contemplen importants subvencions, entre elles, 175.000 € per al projecte de posada en valor de la Reial Fàbrica, 120.000 € per a la millora d’infraestructures esportives i 60.000 € per a la remodelació de la plaça Espanya.

Així, els comptes de 2018 asseguren importants inversions necessàries per a l’actualització de l’Alcora i la seua projecció de futur a llarg termini. Sense perdre de vista els objectius de reduir el deute i l’atur, seguint en la línia descendent empresa en aquests dos últims anys.

En resum, la proposta que avui debatem i votem al Ple és un reflex del nostre ferm compromís amb l’Alcora i els alcorins i alcorines. Tenim un altre any per davant, amb el pressupost com a principal eina, per seguir demostrant tot el que som capaços de fer i com de necessari era el canvi al nostre municipi.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora