Alguns estan vaticinant que si Compromís continua liderant les polítiques públiques en matèria econòmica serà l’apocalipsi per a les empreses valencianes. La veritat és que mai em deixaran de sorprendre alguns titulars i això ha fet que avui vulga dedicar unes línies a aquest tema. Si tan malament ens ha anat amb la gestió de Compromís al capdavant d’Economia, no hi hauria confiança per a invertir al País Valencià i les empreses valencianes no tindrien predisposició per a fer noves inversions, ni contractar més personal. Però, sabeu? Ha estat tot el contrari.

El Financial Times ens cataloga per primera vegada com un territori amable i de referència per a les inversions. Portem dos anys seguits amb les millors xifres d’inversió des dels anys noranta, les exportacions no paren de créixer i les xifres d’atur també han disminuït notablement. A més, hem fet polítiques per a tot el territori, hem fet arribar als ajuntaments recursos per tal d’ajudar-los en la millora i modernització dels seus polígons industrials, sense oblidar el foment de la contractació de moltes persones que necessitaven una oportunitat laboral. I tot això sense mirar el color del partit polític que governava, perquè allò que de veritat ens importa és fer polítiques que realment siguen útils per a millorar la vida de la gent.

Sense anar més lluny, Vila-real, gràcies a les polítiques de Compromís, ha rebut més d’11 milions d’euros per a polítiques industrials, d’ocupació i de foment de l’economia i més de 150 milions per a tota la província de Castelló. Però encara així, haurem de continuar sentint expressions com que tot el món està molt content amb la nostra gestió, però que «és una pena que siguem de Compromís». Que algú m’ho explique.

*Candidata de Compromís per Vila-real