Dimarts passat va haver-hi gent que es va vore sorpresa quan els regidors del Partido Popular es van alçar en bloc dels seus escons exhibint un cartell de protesta i tot seguit van abandonar el saló de plens de l’Ajuntament de Castelló. He de confessar que al principi també jo vaig mostrar una certa estupefacció, però passats uns minuts vaig vore amb claredat que simplement es tractava de l’acte final de l’òpera bufa que el PP ha vingut interpretant durant tota la legislatura. Després de 24 anys manant a la ciutat, que no governant, els populars encara no han acceptat els resultats electorals de maig 2015 i des d’aleshores ençà s’han dedicat a la gresca i a enfrontar a la ciutadania buscant el desgast dels rivals polítics en lloc de treballar per tractar de millorar la vida de la gent.

L’agressivitat verbal exhibida pels regidors populars ha anat en augment i ha estat cada cop més trufada de mentides, injúries i ximpleries de tot tipus esperant el moment oportú de l’últim ple abans de les eleccions. Com una anhelada traca final i amb l’excusa del Pla General, Begoña Carrasco i el seu seguici van mirar de reüll als de Ciudadanos, que els hi estan menjant la torrada electoral, i van interpretar un espectacle esperpèntic negant a la ciutadania el necessari debat sobre el model de ciutat que cadascú dels grups proposa per a Castelló. En compte de seure, debatre, explicar com vol que siga la ciutat, escoltar a la resta i votar, Carrasco va fer cas a Gabarda i amb la resta de regidors de la dreta va preferir treure un cartell i marxar incomplint el reglament municipal.

Potser Carrasco no tenia ganes d’explicar a la gent present de la marjaleria, que omplia el saló de plens, que els títols de regularització de les seues cases que els successius alcaldes del PP van vendre als propietaris eren falsos, una enganyifa sense cap valor legal. Crec que l’aspirant a alcaldessa i llicenciada en Dret Begoña Carrasco hauria d’explicar si creu que la venda d’aquest títol inútil per part d’un alcalde es pot correspondre amb algun tipus penal i dir-nos de pas on anaven a parar els diners que pagava la gent i en concepte de què es cobrava.

*Regidor de CSenMoviment