Són moltes les coses que s’han dit durant la legislatura passada, d’un dels plans més ambiciosos liderats pel Consell presidit pel company i president, Ximo Puig. Hem de ser conscients que abans del 2015, les inversions en matèria d’educació no es contemplaven com una eina per millorar el benestar i el coneixement dels nostres xiquets, sinó que van servir, durant 20 anys, per a què uns quants, pogueren enriquir-se i garantir un lloc de feina a familiars, amics i militants.

És per tot això, que de la mà del president Puig es van buscar solucions. Així ens ho va demanar la ciutadania en les cites electorals del 2015 i del 2019, i així ho vam fer: descongestionar la vergonyant situació administrativa autonòmica amb centenars de projectes educatius paralitzats, per tal de dotar als ajuntaments de les ferramentes necessàries per porta-los a terme.

I és, d’aquesta manera, com el Jaume I i el nou IES Vilaplana, ja comencen a veure la llum.

El primer, reconeixent que no amb la celeritat que a tots els vinarossencs ens ha-gués agradat, compta amb el projecte d’execució acabat i a punt de licitar-se les obres, contempla un pressupost de quasi sis milions d’euros, 11.000 m² de nous equi-paments i unes instal·lacions dignes del segle XXI, per a un centre educatiu que ja fa massa temps que l’estem vivint en barracons.

Respecte a l’ampliació de l’institut IES Vilaplana, aquest agost s’ha adjudicat el con-tracte per a la redacció del projecte d’edificació i reforma del centre existent, pas previ per a la licitació de les obres, que contemplen un pressupost de més de deu milions d’euros i un creixement de parcel·la dels 9.700 m² actuals als 17.000 m².

Tampoc ens oblidem del nou col·legi d’educació especial o en les reformes que s’han fet en els diversos centres d’educació infantil i primària de la nostra ciutat. I tot això, insistim, amb l’injuriat pla Edificant.

Ho hem dit en moltes ocasions. Vinaròs encara una legislatura, que pretenen oferir, primer que tot, una oportunitat per als nostres veïns, reforçar la capitalitat comarcal de Vinaròs, i deixar enrere, d’una vegada per totes, aquella desagradable sensació que tenim els que vivim al nord i ens sentim desplaçats.

No volem ser més que ningú, però estem cansats de ser sempre els oblidats del nord. És el moment de Vinaròs.

*Alcalde de Vinaròs