Molts i moltes coneixem bé la frase original de la que prové el titular que avui he triat. I també el seu significat: és en el moment precís i oportú quan s’han de prendre decisions valentes que ajuden a avançar en la vida. Però la substitució de la paraula original per la que fa referència a quantitats monetàries (els milions), es deu a les inversions que des de fa més de dos anys està duent a terme la Generalitat valenciana a l’hora de corregir els sempiterns errors de l’anterior equip de govern del Consell, on els milions d’euros pareixien marxar entre els dits de les mans sense que el seu destí fóra el de projectes i iniciatives beneficioses pel conjunt de la ciutadania.

I el més indignant és que el balafiament afectava a àmbits tant importants i claus pel progrés d’una societat com la cooperació, la sanitat o l’educació. És en aquest darrer àmbit on a Borriana hem tingut l’exemple perfecte: una dècada sencera de barracons al col·legi Cardenal Tarancón que després s’ha demostrat que es podia solucionar en poc més d’un any i mig, que és el que ha costat d’enllestir l’obra del nou centre.

Ara, ahir, la Generalitat va destinar prop de 4 milions d’euros per a la construcció del nou centre, que comptarà amb totes les novetats en instal·lacions que des de fa anys haurien d’estar gaudint l’alumnat, professorat del centre i mares i pares, tot i que seguisquen apareixent cínics que s’omplen la boca afirmant que la Generalitat té abandonada Borriana. Ara és quan hem pogut comprovar de primera mà que al setembre tota una generació que s’ha educat entre barracons vorà recompensat el patiment, encara que siga en la figura dels seus germans o germanes menors, o d’aquells nous i noves alumnes del centre. Ara i avui és quan hem d’agrair al conjunt de docents que hagen seguit fent la seua feina com si les parets de les aules foren de veritat i no material de barracons; com si el futur de l’educació no en depenguera també de les condicions físiques en les que es desenvolupa. Ara, hem d’agrair al Consell que haja utilitzat els milions, per a les ocasions, aquelles que ens han de seguir fent vore per qui treballem: els veïns i veïnes de Borriana.

*Alcaldessa de Borriana