Quan arriba el període estival, i amb ell, les vacances escolars, moltes famílies troben un important suport en les escoles d’estiu per tal de poder seguir conciliant la vida familiar i laboral. La de l’Alcora la va posar en marxa el govern municipal socialista l’any 2004 i a dia de hui segueix sent una de les iniciatives més valorades per les veïnes i veïns de la localitat.

Enguany s’ha aconseguit una xifra rècord de participació. Més de 360 xiquets/es i joves gaudiran de l’estiu aprenent, practicant esport i jugant de la mà dels monitors i monitores, els quals realitzen una gran tasca. La regidora d’Esports, Ana Huguet, treballa cada any perquè tots els alumnes inscrits puguen tindre plaça i que cap haja de quedar-se fora. Un any més, malgrat l’elevada demanda, s’ha aconseguit. En el primer torn, ja en marxa, participen 343 xiquets i xiquetes, i en el segon, que es durà a terme del 23 de juliol al 10 d’agost, participaran 259.

Des d’Alpe Animació s’ha preparat un programa molt complet, que inclou activitats esportives, lúdiques, artístiques, en la naturalesa, culturals, de compromís social i aquàtiques, entre unes altres. Aquestes activitats es duen a terme de 9 a 14 hores i també existeix l’opció d’’Escola d’Estiu Matinera, per a aquelles famílies que necessiten deixar als xiquets abans.

Segur que els participants aprendran molt i s’ho passaran genial, gaudint també de les importants millores realitzades a les instal·lacions esportives. A més, tindran l’oportunitat d’implicar-se i donar vida a les tradicions locals. Per exemple, el pròxim dimarts participaran en l’acte de creuar el riu, que se celebra amb motiu de Sant Cristòfol, patró de l’Alcora.

Amb l’objectiu de potenciar aquesta festivitat, des de l’Ajuntament tornem enguany a organitzar una festa amb sopar de pa i porta i orquestra, que se suma als actes organitzats pels barris i els conductors. Tindrà lloc el dissabte a la Pista Jardí. Una bona oportunitat per passar una vetllada de germanor a la fresca en aquest calorós estiu. Com també ho és la campanya Cinema a la Fresca, que començarà demà divendres. Que no falten les opcions.

*Alcalde de l’Alcora