Les dones seguim lluitant per a fer-nos un lloc en un món creat per a homes, on hem estat sempre situades en segon pla. Gràcies a les reivindicacions incansables de les nostres avantpassades, avui dia podem cotitzar, podem estudiar, podem escollir què volem ser i com viure.

Cada 8 de Març reivindiquem igualtat. I algú encara pregunta: per què cal el Dia de les Dones? Doncs per recordar que el gènere encara ens condiciona. Per exemple, jo com a dona jove he de denunciar que som un dels col·lectius que sofrim amb major intensitat l’escletxa salarial i també de les qui més patim la crisi per la pandèmia. I això ens impedeix realitzar la nostra vida de manera independent i veure el futur amb incertesa.

Les joves ho tenim clar: el feminisme és el camí. Sabem que ho devem tot a les dones que ens van precedir en la lluita. Tanmateix, la nostra tasca continua, perquè encara patim desigualtat al treball, se’ns carrega amb el pes de la conciliació, amb les cures familiars, som objectes d’explotació sexual.... Però, lluitem per superar els obstacles, perquè tenim clar que EL FUTUR ÉS NOSTRE.

I nostre també vol dir de les dones LGTBI. Ara mateix, ser dona trans, lesbiana o bisexual és delicte a 73 països i és motiu de discriminació.

Però, enguany tot és diferent. No podem omplir els carrers. Fer front a la covid-19 és una prioritat i hem de ser responsables, sense oblidar que podem manifestar-nos des de casa.

Per això, a Borriol, hem decidit convocar una casserolada des dels balcons a les 20.00 hores i que la lectura del manifest siga virtual. Hem organitzat activitats amb aforament reduït a l’IES del poble i hem dissenyat una tote bag per recordar que tots els dies són 8 de Març. I seguim! H

*Regidora d’Igualtat i Joventut a l’Ajuntament de Borriol