El dissabte vaig prendre possessió de nou com alcaldessa de la Vall d’Uixó, gràcies als 6.324 vots obtinguts pel Partit Socialista el passat 26 de maig i a un important i necessari exercici de diàleg, consens, humilitat i responsabilitat per a arribar a un acord de progrés amb Esquerra Unida i Compromís per a donar estabilitat al govern municipal durant els pròxims quatre anys.

Així hem interpretat els resultats de les passades eleccions locals, que ens han donat major lideratge al PSPV-PSOE, però també més força al bloc d’esquerres amb un total de 13 regidors. 13 regidors que formarem el govern més ampli de la nostra història. Això significa que serem més persones treballant per seguir fent avançar la nostra ciutat i pel benestar de totes les valleres i els vallers. A més, és la primera vegada que un govern d’esquerres revalida el govern a la Vall d’Uixó.

De forma simbòlica vam signar l’acord en el parc del Progrés, perquè després d’arreglar una complicada situació econòmica i financera sense apujar impostos, combatre la desocupació, posar a les persones en el centre de les polítiques socials i promoure un model de ciutat més amable, ara ha arribat el moment de consolidar la transformació iniciada, governant per a totes i tots i apostant per les polítiques de progrés, en línia amb el govern autonòmic amb Ximo Puig al capdavant i de l’estatal amb Pedro Sánchez.

Tenim la il·lusió del primer dia per a seguir avançant, governant per a totes i totes amb un projecte ambiciós que reculla com a prioritat l’ampliació del Polígon Belcaire per a atraure noves empreses i ampliar les ja existents i la connexió dels polígons mitjançant un pont. També posarem èmfasi a aprofundir en el canvi de model dels serveis socials deixant arrere una visió assistencialista per una concepció universal, donant impuls al CEAM en el centre social de la Vallense.

La protecció del medi ambient és també un altre dels eixos que recull el pacte, per la qual cosa es contempla desenvolupar el Pla Integral de Residus (PIR), continuar apostant per l’accessibilitat i la mobilitat sostenible, la connexió del barri Toledo d’una banda amb la zona de Sant Vicent i d’altra amb el barri Carbonaire, la reforma de l’avinguda Sud-Oest i el pla de millora de zones verdes.

Entre les altres qüestions destacades que inclou l’acord està la implantació total de l’administració electrònica, fent-la més àgil i més amable; la dotació d’una oficina de contractació independent que millore el control dels contractes i concessions públiques; la reducció d’impostos; la revisió del contracte de subministrament d’aigua, que finalitza esta legislatura; la creació d’un comité mixt per a desenvolupar el paratge de Sant Josep, l’impuls a la innovació educativa i el Pla Edificant; la dotació d’un arxiu municipal en condicions; la posada en marxa dels pressupostos participatius i la construcció del segon poliesportiu i la pista de ciclisme.

Sabem que tenim molta feina al davant, però el servei a la ciutadania i la nostra estima per la Vall d’Uixó ens seguirà empentant cada dia.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó