Fa ja més de quatre anys, era el febrer de 2015 quan entre números, calculadores, unitats didàctiques i Pólya, em van oferir entrar en un projecte il·lusionant i vaig decidir llançar-me a aquesta muntanya russa anomenada política municipal. Ho vaig fer perquè creia que era el moment de ficar el meu granet de sorra i ajudar a impulsar els ideals i les polítiques socialdemòcrates.

Tenia molta curiositat per viure en la meua pròpia pell el recorregut d’aquesta experiència, però sobretot he de confessar que el que més il·lusió em feia era poder arribar a ser tinent d’alcaldia del meu «poble», el Grau. Treballar per a millorar el benestar de les meues veïnes i veïns m’emocionava (i m’emociona) a la vegada em feia respecte. Era un repte emocionant. Des que vam arribar el Grau sempre ha estat una prioritat per a mi. Poder dur a terme tot allò que junt amb els meus companys havíem pensat em fascinava. Imaginar un Grau millor era tot un repte a causa de la desídia que havíem sofert.

Després de quatre anys puc dir que el dia a dia dels grauers i les graueres ha millorat pel que fa a serveis públics i infraestructures. Hem invertit més de cinc milions d’euros en obres antiinundació, hem millorat el parc del Pinar i l’hem dotat d’un pla d’usos, hem ampliat el transport públic fins a la platja rebaixant les freqüències i ampliant-lo per a esdeveniments i hem col·locat una bancada nova de Bicicas, hem realitzat millores a totes les escoles públiques del Grau i les hem dotat de jardins urbans propis, hem proporcionat a les escoles targetes de transport públic per al trasllat d’escolars, hem asfaltat el camí Serradal, hem instal·lat 32 bancs nous i 50 papereres, hem creat dos pàrquings dissuasius, el pàrquing d’autocaravanes és una realitat, com la millora del Javier Marquina o la del Casal Jove.

He de confessar que m’entusiasma, encara sense començar però que ja està en marxa, la remodelació de La Panderola, la creació de la comissaria al mercat, la construcció de la plaça Josefina López i la necessària millora del poliesportiu Pablo Herrera. Realitats gràcies al govern actual.

Si faig un repàs grauer a aquesta legislatura, no em puc oblidar del suport i l’ajuda dels diferents col·lectius i associacions del Grau que fan poble. Des de l’Ajuntament hem dotat de col·laboració a dolçainers i tabaleters, a la Unió Musical del Grau que per fi té Escola de Música, a l’associació Veles i Vents, als Botafocs, al Grup de Danses Illes Columbretes, a l’Associació El Faro, a la Comissió de Festes del Grau, a l’Associació Festes del Serrallo o al col·lectiu esportiu Grao Runners.

Hem fet créixer les nostres festes: recuperant Carnestoltes com feia anys que no es vivia al Grau, consolidant una festa de cap d’any digna, assolint les Festes del Serrallo i creant una nova forma més participativa i transparent en les Festes de Sant Pere. Gràcies a l’organització d’esdeveniments com Sentim Els parcs, En nadal compra al Grau, Escala a Castelló, Tardeos al Grau, Agua Flamenca, Jornades de l’arròs a banda o la galera han fet possible que el Grau tinga vida!

Ara els toca a vostés repensar: quin Grau volen? El seguim fent créixer? Ho fem junts?

*Portaveu del Grup Socialista i tinent d’Alcaldia del Grau