No fa ni una setmana que van ser les eleccions, i amb aquestes no va acabar una campanya sinó que va començar un manament. Els pròxims anys seran apassionants i tota una transformació per Castelló, on s’han de fer realitat un munt de projectes que ja estan en marxa i encetar d’altres que teníem acordats. Com saben, qualsevol obra pública implica una ampla feina prèvia, i justament en eixe esforç hem avançat molt en els quatre anys passats.

Ja els puc avançar que eixirà avant el Pla General si el pacte d’esquerres continuem treballant com fins ara. Vostès saben el necessari que és per la nostra ciutat i el treball que des de Compromís hem fet al respecte, afavorint acords i punts de trobada amb posicions que naixien ben distants. Nosaltres ens vam comprometre a treballar de valent per tancar el Pla d’ordenació detallada abans de desembre i, si continuem treballant com fins ara, el Pla General està fora de qualsevol debat partidista.

Per altra banda, aquesta serà la legislatura que arribaran les inversions des de la Generalitat. Ja va la inversió pel col·lector de Borriol amb recursos de la Conselleria de Medi Ambient. Però la seguiran moltes més. Com el pla Edificant de Vicent Marzà que farà possible la reforma integral de quatre escoles de Castelló i el Grau. I després en vindran més.

Respecte als serveis socials, ha arribat el moment on el projecte de residència de gent gran pública que està impulsant Mónica Oltra, passe del paper a ser una realitat. I també serà en aquest manament on haurem de donar una solució als jutjats de Borrull i que en Compromís tenim clar que ha de ser l’espai de l’oficina integrada de la dependència. Inversions que venen de la Generalitat, però moltes altres que vindran dels Fons Europeus que hem aconseguit junt als recursos propis. La primera, per import i reivindicació històrica, és el de la reforma del camí la Plana.

Però hi ha moltes més en marxa fruit del treball que hem estat fent aquests últims quatre anys: des de l’obertura de més carrils bici, reforma de la casa de cultura, millores en patis d’escola i en carrers, intervencions en el mercat central, l’obertura del centre La Pineda per malalts d’Alzheimer, la construcció i obertura d’un centre de dia pels malalts de Parkinson en Tetuan XIV... a les inversions que farem en Castàlia aquest estiu.

Però no sols parlem d’inversions. Abans que passe l’estiu aprovarem el Pla d’Igualtat que s’ha està treballant amb totes les forces durant aquests últims mesos, desenvoluparem una ciutat amable amb la gent gran, el MUCC, el pla municipal de cooperació, els programes d’ocupació, la targeta ciutadana, fer una nova web municipal, canviar la normativa de borses de treball, el desenvolupament del Consell d’Inspecció...

Són molts els projectes que hem treballat i que veuran la llum i els seus efectes positius en els pròxims quatre anys. Per això, com s’ho deia al principi, aquestes eleccions són l’inici d’un manament que pot abundar en les polítiques progressistes i on hi hage estabilitat, com hi ha hagut en el manament que ara acaba, o no. Encara que aquesta decisió no l’hem de prendre en Compromís. Venen dies de negociacions. Els mantindrem informats.

*Portaveu de Compromís a Castelló