Segurament és el que més ràbia fa a la dreta del nostre país, i no parle de la dreta del palo, sinó que em referisc a la de veritat, la de casta, la que mai ha assumit la derrota.

Eixa dreta, que no accepta no governar, anhela el poder per damunt de tot. Prou eloqüent estan sent els seus portaveus proclamant als quatre vents que tornaran a governar, per si poden recuperar algun vot. Però clar, com poden recuperar votants si els governs del Botànic i del Grau van complint els acords i van construint amb fets allò que quan governaven ells sols eren falses promeses?

Per posar-nos bastons a les rodes, el PP està disposat a tot el que faça falta per evitar que governem amb normalitat, encara que per això haja de generar incertesa o perjudici a tots vostès. I com ho fa? Per terra, mar i aire. Si cal confondre, confon. Si cal que una institució on governen vaja als tribunals per un assumpte que no és de la seua competència, no dubten en fer-ho. Si cal que el Govern central paralitze la transferència dels diners que ha recaptat al nostre país, encara que supose que les empreses d’ací no cobren, també. Si cal deixar sense diners la partida del Pla General que tant necessita Castelló, no tenen escrúpols. El que calga per a bloquejar l’Administració, una deslleialtat poc democràtica que sols pot vindre de qui pensa que el poder és seu per dret de naixement.

Però la realitat és que el Grau i el Botànic continuen avançant. Fa poc, el conseller Marzà acabava amb el greuge de Villa Elisa; va ser el govern de progrés qui va portar l’accelerador al Provincial; qui ha pagat el deute de la Generalitat amb els municipis. Som el Grau i el Botànic qui, per fi, donàrem ús als jutjats de Borrull; hem licitat el centre de salut del Raval Universitari; i hem invertit en les escoles de la ciutat que tant ho necessitaven.

Nosaltres fem, quan ells prometien. I, davant d’això, l’únic que els queda és posar en la nostra boca coses que mai hem dit per fer creure que els estem defraudant i que en dos dies podem fer coses que ells tarden anys. Estan disposats a tot per tornar a manar, perquè ells no governen, manen. Sembla el mateix, però no ho és.

*Portaveu de Compromís a Castelló