+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Firma invitada

I dels Rodalia, què?

 

BELÉN Bachero
15/04/2019

L’any 2000 iniciava la carrera d’Arquitectura a València convertint-me en usuària de trens de Rodalia. Per a mi, el tren era el millor mitjà de transport. I, tot i que els preus no eren massa assequibles, era ràpid, còmode i podia aprofitar per estudiar o llegir. 15 anys més tard, després d’unes eleccions com les que tindrem el 28 d’abril i contra tot pronòstic i enquesta, Compromís va aconseguir quatre diputats autonòmics a Castelló, jo entre ells, i vaig tornar a ser usuària dels Rodalia. Sorprenentment, vaig descobrir que el servei de Rodalia havia empitjorat i molt.

En ple segle XXI cap Govern a Madrid, ni socialista ni popular, havia apostat pels Rodalia. Un servei que, amb 405 milions de passatgers, rebia només 121 milions d’euros, mentre què en l’AVE s’invertien 3.194 milions amb només 29,6 milions de passatgers. És a dir, mentre s’invertien més de 100 euros per usuari d’AVE, els de Rodalia no arribaven ni a 30 cèntims! Vergonyós!

EN ELS DARRERS anys, els Rodalia a València han perdut uns 10 milions d’usuaris, entre ells jo i tants altres que, cansats dels retards, l’elevat preu, les cancel·lacions i les constants avaries, s’han vist obligats a optar pel transport privat. La línia de Castelló ha empitjorat per les retallades, la falta de personal, les privatitzacions i, principalment, per l’inservible tercer fil, que ha costat més de 160 milions d’euros perquè els usuaris de l’AVE Castelló–Madrid estalvien 15 minuts en el trajecte, en detriment d’una gran pèrdua en la qualitat del servei de Rodalia de Castelló–València.

Està clar que si volem que algú defense com cal els nostres interessos a Madrid necessitem una veu potent valenciana com la de Marta Sorlí, candidata al Congrés per Compromís, veïna d’Alcalà de Xivert i ferma defensora d’uns Rodalia dignes a les nostres comarques, tant cap al sud, com cap a Vinaròs.

*Candidata de Compromís

a les Corts Valencianes

   
1 Comentario
01

Por Cruda Realidad 11:26 - 15.04.2019

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Resulta lamentable que a estas alturas haya políticos que todavía no sepan para que es el “tercer hilo”. El tercer carril es para que los TRENES DE MERCANCIAS de ancho ibérico puedan circular por las vías del Corredor Mediterráneo entre Castelló y València . Los trenes de viajeros, excepto los actuales AVE, no necesitan terceros carriles desde hace años, los modernos sistemas de cambiadores de ancho permiten que los trenes bitensión puedan circular indistintamente por las vías “del AVE” o por las convencionales. Los nuevos AVE adquiridos por Renfe, que no tardarán mucho en entrar en servicio, tampoco necesitarán de terceros carriles y podrán circular por toda la red ferroviaria española utilizando los cambiadores de ancho , en València hay uno que utilizan los Alvia que van o vienen de Madrid.......Además, las versiones tritensión podrán circular también por toda la red ferroviaria francesa.....El tercer carril nunca se proyectó para el AVE, es más, su instalación ha penalizado sobremanera la velocidad comercial del tramo. En el que como guinda, se ha desmantelado el sistema de supervisión continua de trenes EDICAB que permitía circular a 220 km/h........... El Euromed (con trenes AVE bitensión de ancho ibérico) empezó circulando a más de 200 km/h hace ya más de 20 años, hoy en día no supera esa velocidad en ningún tramo.....¿Se ha degradado el servicio de trenes de viajeros de corta, media y larga distancia en beneficio de unos hipotéticos trenes de mercancías “que ni están ni se les espera”?