Ahir, el company Jose Luis López i jo visitàvem la Pineda. El millor regal de Nadal que podíem tenir era finalitzar la primera fase d’unes obres que serviran perquè Castelló tinga un centre de dia per a malalts d’Alzheimer. Més enllà de victimismes, titulars i soroll, aquest govern obrirà en 2019 un edifici que el Partit Popular va tancar en 2012. Eixos són els fets. La resta, posada en escena.

Un soroll que demostra el fàcil que és tapar les polítiques del Pacte del Grau. És cert que hem passat les pitjors 6 setmanes de govern de progrés i que a mesura que s’apropen les eleccions eixe soroll de la dreta i alimentat en la majoria dels casos a base de mala fe, fal·làcies i postveritats anirà convertint-se en tronador. Per això crec que hem de deixar de fixar-nos en el que ens separa, de fer càlculs electoralistes, de regats en curt que tan sols serviran per a què la suma en juny de 2019 no isca i dedicar-nos a fer uns últims mesos de mandat dels quals sentir-nos orgullosos i a enfortir ponts entre les diferents esquerres. Tot això entenent i respectant la diversitat que ens caracteritza i amb l’autocrítica que mai s’ha de perdre.

UNA DE LES COSES que més m’agrada de la meua regidoria és la seua transversalitat perquè possibilita el treball conjunt. Amb Carmen, Sara i Omar hem pogut ficar una mica d’ordre a l’anarquia organitzativa que patia festes. Amb Enric vam modernitzar una ferramenta tan important com l’SMC. Amb Jose Luis no parem de pensar com fem una ciutat més accessible. El patrimoni cultural ja no es troba a la cua de les inversions com ho demostren Castell Vell, Vinamargo o la muralla medieval entre altres i és gràcies al treball de Vero. Amb Mary hem passat d’una política d’orxata i fartons a convertir Castelló en una ciutat amigable amb la gent gran. La democratització mitjançant la participació ciutadana del Pla General i altres projectes i la perspectiva de gènere en el planejament urbanístic no haguera sigut possible sense la mirada violeta d’Ali. Amb Patri treballe cada setmana per millorar els barris del sud i les platges. Amb Ignasi compartim hores i hores per trobar consens en tota classe de temes a més d’anar espentant eixe Pla Estratègic Smart City. Amb Toni lluitem perquè la mobilitat siga més respectuosa i segura. L’entusiasme d’Enric ens ha dut a millorar instal·lacions educatives i esportives com mai havia vist Castelló. I la tenacitat d’Amparo ha fet viables projectes que pareixien improbables i la subvenció més gran de fons europeus que mai ha aconseguit aquest Ajuntament. Junts sumem més.

LLEGIR el paràgraf anterior i adonar-te que el soroll interessat que alguns fabriquen puga fer ombra a aquestes polítiques dóna ràbia. Accions que crec, com quasi tot, seran més valorades quan passe el temps. Però em negue a què no ho siguen ara i menys encara que les tape una de les pitjors oposicions, qualitativament, que ha sofert aquesta ciutat.

El Partit Popular no ha fet ni una proposta de ciutat aquesta legislatura. Tan sols s’ha esforçat a crear jaleo i embolics amb arguments simples que saben que són tremendament fàcils de comprar. Allà ells. Nosaltres a treballar.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló