La Setmana Santa sona amb molta força a l’Alcora. El nostre poble acull en aquestes dates unes de les celebracions més destacades de la Comunitat Valenciana. Ingredients actractius no hi falten: actes genuïns, pioners, multitudinaris…actes tradicionals, culturals, lúdics, gastronòmics…

Aquest divendres viurem un dels moments més esperats. Amb la plaça Espanya com a epicentre, una onada sonora recorrerà els carrers i ens farà vibrar. Una multitud a una sola veu: a colp de bombo i tambor. Una catarsi col·lectiva. Emoció en estat pur. Parle, com ja sabreu, de la Rompida de la Hora. Sobren les paraules.

Enguany viurem una edició més especial, si cap, ja que és la primera que celebrem amb una esperada i merescuda distinció. Ja podem dir ben orgullosos que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. A més de Festa d’Interés Autonòmic i Bé d’Interés Cultural. I qui millor per a trencar l’hora en aquest any tan significatiu que el seu fundador, José Luis Esteban. Amb ell va començar tot. Molts i moltes el van seguir i la van fer gran.

Vull felicitar a la Hermandad del Santísimo Cristo del Calvario i a l’Alcora Tambor --que aglutina a tots els tambors-- per l’èxit assolit i el que ha crescut l’esdeveniment.

També l’Alcora sonarà amb força en Pasqua. Amb la força de la tradició. Un any més, el Dilluns de Pasqua reviurem una de les més genuïnes i arrelades en el sentiment popular: la nostra Festa del Rotllo. Quants records i vivències al voltant d’aquest dia! Amb més de 260 anys d’història, compta també amb una important distinció, la de Festa d’Interés Turístic Provincial. Des desls seus inicis ha anat creixent i creixent, fins esdevindre un dels esdeveniments més esperats i participatius de quants se celebren a l’Alcora.

Dos actes molt rellevants, sens dubte, però la nostra Setmana Santa i Pasqua ofereix molt més: processons, la Dobla, el pelegrinatge per les ermites, la Pasqua Taurina, el Mesó de la Tapa i la Cervesa, exposicions, concerts, activitats infantils, festes als bars i pubs… i acabem amb una altra de les nostres arrelades tradicions: la festivitat de Sant Vicent i la Mocadorà.

*Alcalde de l’Alcora