L ola va ser una de les persones que van establir un precedent al poble. Fa 70 anys va obrir el seu negoci sense cap garantia. Lluitant pels seus somnis va fer créixer el poble darrere d’un aparador. Quan Lola es va jubilar va seguir sent clienta del comerç local. Ella i la seua història són les protagonistes de l’espot de promoció del comerç local que vam llançar el passat divendres des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i que durant el cap de setmana s’ha fet viral a la nostra ciutat.

Això demostra l’estima que tenim els vallers i valleres pel nostre poble. Persones com Lola i tanta altra gent han ajudat a construir un poble fort des dels comerços i establiments que cada dia obrin les seues portes amb il·lusió. Malgrat les dificultats viuen i exerceixen amb amor la seua feina. I això es nota en el tracte, en la professionalitat i en la qualitat que ofereixen. Com diu l’eslògan de l’espot: cuidar-nos entre tots ens fa ser més grans. I ara més que mai cal estar al costat del comerç local, perquè és sinònim de vida als nostres carrers i un dels sectors que més poble fa.

Són els nostres veïns i veïnes, els nostres amics i amigues, els nostres coneguts o inclús familiars… Després d’uns mesos molt difícils per la pandèmia de la covid-19, el comerç local ens necessita i nosaltres necessitem al comerç local. Perquè un d’estos negocis té una història darrere i té l’ànima que posen totes les persones que s’esforcen per prestar-nos servei prop de casa. Per això este vídeo és sols una xicoteta mostra de tot el que suposa este sector per a l’economia de la Vall d’Uixó.

També es un humil homenatge a Lola i a totes les persones com ella, que han fet créixer i prosperar la nostra ciutat amb eixe caràcter emprenedor i proper. Ara és moment que els vallers i valleres tornem la seua confiança al comerç local, que en estos últims mesos ha estat a l’altura amb iniciatives com el repartiment a domicili, que han fet el confinament més fàcil a molta gent, sobretot als nostres majors. Per això també volíem que l’espot servira per a donar-los les gràcies per eixa tasca.

Hui accedim a la fase 3 de la desescalada i ja podem moure’ns entre províncies. És una bona notícia, però no hem d’oblidar que són els comerços de la nostra ciutat han estat al nostre costat en els moments més difícils. Ara hem d’estar-ho també nosaltres. I actuar amb doble responsabilitat. A partir de l’1 de juliol reobrirem les Coves de Sant Josep i el sector turístic també contribuirà a la recuperació del teixit econòmic i comercial, després d’uns mesos molt durs per a totes i tots.

LA REOBERTURA es farà seguint totes les normes de seguretat i precaucions per a garantir la higiene i la prevenció. Així, reduïm l’aforament en cada torn i augmentem els horaris. Estos canvis també milloraran la sostenibilitat del riu subterrani i aconseguiran que la visita siga més especial, més íntima… Les Coves de Sant Josep seran destí turístic segur per a gaudir d’este estiu. Vos esperem!

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó