És molt lamentable que el PP només parle d’educació quan vénen eleccions, i més que ho faça amb l’única finalitat de dividir i generar crispació, perquè millorar la qualitat educativa ni els preocupa ni els ha preocupat mai. Ho han demostrat al llarg de molts anys.

La seua estratègia ara és utilitzar l’ensenyança concertada i intentar enfrontar-la amb Conselleria, inventant-se una caça de bruixes que no existix. La realitat és que s’està tractant per igual a tots els centres que conformen l’oferta pública: públics i concertats. I que el 85 % dels alumnes han sigut admesos en la seua primera opció. Ara s’està complint amb la normativa. El greu i preocupant és que el PP no la complira, en detriment dels interessos dels xiquets.

M’agradaria saber on estaven Merche Mallol i companyia quan el seu partit va retallar 606 unitats en l’escola pública. Llavors, no hi havia motius per manifestar-se? L’Alcora va ser un dels municipis afectats. Ara tenim una línia més i les ràtios han baixat de 30 a una mitjana de 22, millorant la qualitat educativa. Ho sentim, clar que sí, per les famílies que no tenen plaça en la primera opció. El que no és ètic és que el PP utilitze açò, que ha passat sempre, per fer creure que és un atac contra un tipus d’ensenyança. És ara quan, per damunt de tot, s’està pensant en el millor per als alumnes. Sense diferències. H

*Alcalde de l’Alcora