L’Ajuntament de Castelló promourà aquesta setmana l’organització d’una mesa tècnica en la qual congregarà a tots els àmbits de la indústria perquè aporten opinions especialitzades sobre la versatilitat de la ceràmica en l’espai urbà. La idea és fomentar l’intercanvi d’informació permanent que permeta aprofitar al màxim les possibles aplicacions i facilite als serveis tècnics municipals l’accés a les últimes tècniques tant pel que fa a materials, com en la seua instal·lació i col·locació.

En esta taula tècnica s’abordaran també les diferents línies que el Govern local duu a terme per a potenciar l’ús de la ceràmica, es comprovaran les prestacions del producte en les diverses solucions constructives, s’analitzarà el potencial de la seua estètica i qualitat, i es potenciarà la usabilitat del paviment i revestiment ceràmic.

SERÀ una ocasió més perquè l’Ajuntament de Castelló constate la seua aposta amb la ceràmica. La col·laboració de l’Administració és essencial per a tornar a comptar amb una indústria sòlida, sostenible, competitiva, generadora de valor i riquesa, i vertebradora del territori. Institucions i empreses tenen el repte de treballar units per a millorar la competitivitat del sector i seguir generant riquesa a Castelló.

Les inversions públiques impulsades des de l’Ajuntament de Castelló, algunes de caràcter plurianual, pretenen contribuir de forma decisiva al foment de l’economia en el sector ceràmic. Des de l’Ajuntament, podem i devem treballar per a propiciar nous usos públics per al producte.

EL GOVERN local és conscient de la importància que té convertir la ciutat en un aparador de la innovació i el projecte ceràmic. Per això, tractem d’incorporar-ho a l’obra civil sempre que és possible i la direcció dels projectes ho aconsella.

*Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló