Hui comencen les festes d’Almassora. A mitjanit, centenars de veïns i veïnes es trobaran a la plaça Major de la Vila per donar la benvinguda a vora 10 dies de celebracions. Els focus centraran l’atenció en la reina de les festes, Paula Cubertorer, i Alba Caravaca, Irene Delgado, Mónica Moral i Andrea Sánchez, les dames de la cort d’honor. Totes cinc representen l’energia, la il·lusió i la iniciativa de la joventut almassorina i seran el somriure d’aquestes festes.

Però, sens dubte, el nostre poble té molts motius per a celebrar aquests dies. Després de mesos de gestions i d’una visita a Madrid a la seu de la Direcció General de Costes, per fi hem pogut anunciar la continuació de les obres a la platja, que han estat paralitzades durant més de 10 mesos. La nova concessionària promet avançar tant com puga abans de l’estiu i des de l’Ajuntament d’Almassora només desitgem que el projecte finalitze i poder avaluar l’efectivitat en la regeneració del nostre litoral.

Cal destacar també que el Centre Tecnològic del qual disposa el municipi ja pot ser cedit per a la investigació ceràmica. Aquesta notícia és de gran rellevància per a un sector per al qual la innovació és clau per garantir la competitivitat però és més important fins i tot si tenim en compte que la construcció de l’edifici, projectat pel Consell quan estava en mans del PP, va costar 2,4 milions d’euros i mai, d’ençà que van acabar les obres, ha sigut utilitzat.

Tal com va assegurar el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, allò que era un «contenidor buit» esdevindrà punt de trobada dels millors investigadors al servei del sector ceràmic i punt de transmissió dels coneixements que permetran el creixement de la indústria, l’adaptació als nous temps i la conservació de la competitivitat nacional i internacional.

Aquests grans projectes ens ajuden a construir el model de poble amb el qual somiem, un lloc al qual els veïns estiguen orgullosos de pertànyer. Igual d’orgullosos que aquesta nit cridarem a Almassora «Bones festes i visca Santa Quitèria!». Estan tots convidats a compartir-les amb nosaltres.

*Alcaldessa d’Almassora