+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

Paraules de vida

Un nou curs

 

Un nou curs -

L’arribada del mes de setembre suposa una tornada a la normalitat. Després del període de vacances reiniciem el treball, els estudiants es preparen per a començar el curs escolar i la diòcesi, les parròquies i els grups eclesials comencem a organitzar les activitats formatives i pastorals. No obstant això, enguany la situació és diferent: en moltes parròquies encara s’estan celebrant les primeres comunions o se celebraran durant les pròximes setmanes; les celebracions del sagrament de la Confirmació s’han ajornat en la majoria dels casos; i la vida eclesial en el seu conjunt no s’ha normalitzat.

Vivim encara moments d’incertesa. Hem de ser conscients que aquesta situació no afecta únicament a l’Església, sinó a tota la societat. Pensem, per exemple, en el sistema educatiu o en la situació laboral en la qual es troben moltes famílies. En aquests moments ens sentim solidaris de tota la societat, especialment dels qui més estan patint les conseqüències d’aquesta pandèmia que encara no ha acabat.

A nivell diocesà hem volgut programar el curs amb normalitat. Com altres anys, hem elaborat una agenda diocesana amb les activitats celebratives, formatives i pastorals dirigides a tots els que esteu compromesos en els diferents camps de la diòcesi: catequistes, voluntaris de Càritas, membres de delegacions diocesanes, dels moviments laïcals i associacions de fidels, sacerdots, etc… També en les parròquies existeix el desig de començar el curs amb normalitat, encara que amb un cert retard en molts casos a causa del que queda pendent del curs anterior.

Continuem atents a l’evolució de la situació i adaptant-nos a les indicacions que ens vagin donant les autoritats sanitàries, actuant des de dos criteris: evitar convertir-nos en transmissors de la malaltia i, al mateix temps, fer tot el possible per mantenir la vida eclesial perquè la nostra fe s’alimente en l’escolta de la Paraula de Déu i en la celebració dels sagraments. H

*Bisbe de Tortosa