Demà constituirem els ajuntaments de la desena legislatura democràtica a tot l’Estat espanyol. A Vila-real, el poble ha parlat i ha dit que vol una corporació diversa, plural, però amb un govern estable i clar. Per això, ampliem de quatre a sis els grups i donarem la benvinguda a partits que, fins ara, no havien estat respresentats en el Ple: Podem i Vox. D’altres, amb més tradició a Ca la Vila --PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans-- continuem amb diferent representació al nou consistori amb un objectiu, estic segur, compartit: treballar pels vila-realencs i les vila-realenques. Tal i com han fet els regidors i regidores de la corporació que acomiadem i als qui vull aprofitar aquestes línies per a agrair l’estima i dedicació per la ciutat, en particular a aquells que ja no ens acompanyaran en el nou mandat municipal.

Des que vaig assumir l’alcaldia de Vila-real, hi ha una premissa que em repetisc cada dia abans d’arribar al despatx: l’Ajuntament no és meu, ni del meu partit, ni de ningú més que de tots i cadascun dels vila-realencs. Amb aquesta filosofia, i llegint atentament el mandat del poble, que mai en democràcia està equivocat, he mantingut aquesta setmana una primera ronda de contactes amb els diferents grups amb representació municipal. Són moltes més les coses que ens uneixen que no les que ens separen i, per això, el primer que he volgut fer és estendre la mà a tots per a treballar junts, des del diàleg i la voluntat compartida de millorar la vida a Vila-real. Amb aquest objectiu, he oferit als representants tant de Podem com de Ciutadans la possibilitat d’assumir responsabilitats de gestió municipal, així com a Compromís, en el cas que volgueren repensar la postura manifestada en el comunicat emés la setmana passada. La mà estava estesa i l’oferiment era sincer, convençuts com estem que el que la ciutat de Vila-real necessita no és una oposició de cinc partits contra un de sol, sinó que siguem com més millor els qui remem en la mateixa direcció: la d’una ciutat que avança mirant als ulls a les persones.

Finalment, només Podem ha acceptat treballar i col·laborar des del lloc on es prenen les decisions: el govern local. Respectem absolutament la decisió democràtica de cada partit d’acceptar o no l’oferiment i, sobretot, agraim a Podem i al seu nou regidor, José Ramón Ventura Chalmeta, l’actitud demostrada des del primer moment per a sumar-se i formar part, des de la responsabilitat de la gestió, del projecte de ciutat que vam començar a construir, junts, en l’any 2011. Un projecte que no hauria estat de cap manera possible sense l’empremta de Pasqual Batalla, a qui sempre portarem en el record.

Demà s’obri un nou temps a l’Ajuntament de Vila-real. Un nou mandat municipal en el qual seguirem avançant, des de la responsabilitat que ens ha otorgat novament el poble de Vila-real, en aquest camí. Cometrem errors i encerts, però tenim el compromís ferm de treballar posant sempre Vila-real, primer per a no defraudar mai la confiança que la ciutat ha dipositat en nosaltres. Seguim.

*Alcalde de Vila-real