Em permetran, primer que tot, saludar a les lectores i lectors del Mediterráneo i agrair públicament l’oportunitat que se’m brindarà, a partir d’ara i cada dos setmanes, de compartir amb vostés i a través d’aquesta petita finestra, el que ocorre, pensem i necessitem a Vinaròs.

Encetem una legislatura prometedora. Carregada de projectes que veuran, per fi, la llum. La residència de la tercera edat, per exemple, comença la seua construcció aquest pròxim mes d’agost. El tan demandat col·legi Jaume I es troba a punt del procés de licitació gràcies al Pla Edificant i la parcel·la on ha d’anar el segon centre de salut, ja es troba en fase d’urbanització.

SÓN MOLTS els projectes que també veuran la llum aquesta legislatura en un espai temporal de mig-llarg termini, com la passarel·la del Riu Cervol, el Centre d’Inspiració Turístic, l’Espai Carles Santos, l’ampliació de l’IES Vilaplana o actuacions estructurals i d’infraestructures com la nova N-238, l’alliberament de l’AP-7, la reversió de la N-340 o el principi de la reordenació i integració de la plaça 1 de maig amb l’espai portuari entre d’altres.

Tots aquests projectes venen avalats per una planificació tècnica interdepartamental que assegura un camí prometedor per a la nostra ciutat, independentment de disputes polítiques i canvis de colors polítics. Planificació com la del Pla de Protecció del Nucli Antic, el Pla de Mobilitat i/o Regeneració, la Destinació Turística Intel·ligent o l’Edusi, ens asseguren el tan anhelat marc de treball transversal que la nostra ciutat necessita per créixer i consolidar-se.

L’HORITZÓ que encara Vinaròs en aquests quatre anys és, simplement, una oportunitat històrica per reconciliar-nos amb demandes històriques i per ressituar finalment a la capital del Baix Maestrat, en el lloc que es mereix com a enclau de serveis i de referència a la zona.

Els invitem a ser partícips i fiscalitzadors del procés de transformació social, econòmic, educatiu, sanitari, turístic i cultural que viurà Vinaròs. Un procés el d’ara, que junt amb els anteriors en diferents legislatures, avala la teoria que les grans transformacions a aquesta ciutat sempre han vingut avalades o liderades pel PSOE. El partit que ha apostat sempre pel Vinaròs ambiciós i de futur.

*Alcalde de Vinaròs