Diu el Papa Francisco que l’església estudia introduir un pecat ecològic i, miren, jo que de religió vaig justeta considere que això és una bona nova per a cristians i per a ortodoxes també. I és que fa uns dies coneixíem que onze mil científics s’han ficat d’acord per a dir que a este ritme ens carreguem el planeta més aviat del que els pitjors pronòstics havien predit. Vostès saben com de difícil ha de ser ficar d’acord onze mil científics?

I davant de tot això, al Sr. Donald Trump no se li ocorre altra que dir que els Acords del Clima de París no serveixen per a res, i que Estats Units no els va a complir.

A Europa no li queda altra, si vol sobreviure, que accelerar les lleis contra el canvi climàtic. I és precís perquè no existeix un planeta B on anar quan acabem de destrossar el que ara tenim. I en això estem, almenys uns quants que ens empenyem en revertir tot el mal fet durant anys: els parle de lleis com el retorn d’envasos, impulsar els motors híbrids i anar acabant amb els fòssils.

Això a nivell global, entre altres coses. A nivell particular podem i devem fer molt si volem deixar un planeta en herència als nostres fills. Desafortunadament entre la nostra societat també hi tenim molts Trumps; son aquells polítics que porten un logo de tres lletres sota una bandera verda, però que de verd no tenen res quan afirmen tossuts que el canvi climàtic és una pressa de pèl.

No sé jo com definirà el Sant Pare el pecat ecològic però no li queda altra que qualificar-lo com capital, perquè de venial ja fa temps que no arribem i on no volem arribar és a que siga mortal. Aquells que juren els seus càrrecs amb una bíblia a la mà i diuen que ho fan «por Dios y por España» hauran de tenir molt presents les paraules del Papa. Altres ja fa temps que estem lluitant.

*Diputada i Portaveu Adjunta de Compromís