Ja sabem que Pedro Sánchez i el PSOE no massa. Però i Benlloch? I l’equip de Govern de l’Ajuntament de Vila-real? Podran dormir tranquils sabent que estan coartant el dret a la informació per a protegir a un investigat? De què tenen por o millor dit, què han d’amagar per a no lliurar als partits de l’oposició i als ciutadans de Vila-real la informació sol.licitada?

Estaran farts de sentir-li a l’alcalde i als seus correligionaris el problema de l’herència rebuda per un urbanisme a cost zero procedent del Partit Popular. Ni cap mena d’autocrítica ni responsabilitat al respecte, per suposat, tot hi haver governat ja dos legislatures. Tampoc s’han atrevit a fer-ho ni quan la justícia ha posat en el punt de mira al propietari de l’assessoria urbanística que ha exercit de gurú per a l’Ajuntament en aquest assumpte.

En Ciutadans volem saber en quines mans ha estat el principal cavall de batalla del nostre Consistori. Volem saber si les presumptes irregularitats en la gestió del recent nomenat director d’Urbanisme, Vicente García Nebot, afecten també a Vila-real. Volem al fi i al cap transparència. Això del que tan els agrada presumir però que tan poc compleixen.

Malauradament, no és el primer vet que patim des del nostre grup municipal. Com a curiositat, he de dir-los, que la gran majoria de les informacions que ens han negat tenien el seu origen en l’urbanisme de la ciutat. Cosa que no pot fer més que alimentar el temor i la sospita.

I ÉS QUE L’OPACITAT s’està tornant la vertadera marca del Govern socialista a Vila-real. Socialista, sí, perquè a Podem ni està ni se l’espera. Com se sol dir en aquests casos: «ver, oír y callar».

Però nosaltres no anem a callar encara que molts intenten silenciar-nos. No anem a callar perquè els ho devem als veïns i veïnes que han de suportar pujades d’impostos de rècord per culpa, segons aquest equip de Govern, de les sentències urbanístiques.

Perquè si d’alguna cosa podem presumir, és de dormir tranquils.

*Portavoz de Ciudadanos en Vila-real y diputado provincial