D’un temps fins ara no entenc al PP. De vegades crec que s’estan fent socialistes. Però res més lluny de la realitat. De sobte pare, pense i me n’adone. No s’estan fent socialistes, continuen en la seua insensata estratègia de mentir. Però no per repetir una mentida, esta es convertix en realitat.

Ara veem un PP que exigix blindar la sanitat pública, ajudes pels autònoms i disposar dels romanents. Vaja, tot el que no han fet en els anys que han estat al govern i que ara tenen l’atreviment de defensar sense que se’ls faça la cara roja.

I poden repetir-ho però, com he dit abans, tot és fals. Estimat lector i lectora, paren atenció al que els contaré perquè esta sí que és la veritat.

El PP no sap què és reforçar el sistema sanitari: ho demostraren amb els retalls i la privatització per tot arreu.

El PP no sap què és ajudar als treballadors: no ho feren l’anterior crisi en què sols els va importar rescatar a la banca.

I el PP no sap què és el municipalisme. Perdonen l'expressió però, crec que no tenen ni idea.

Què ha fet el PP pel municipalisme? Negar-se a la creació del fons de cooperació amb una minva milionària per als consistoris. Reduir les aportacions de l’Estat als ajuntaments. Minvar les partides d’obres i serveis. I, per descomptat, la guinda que reflectix molt bé el que el PP entén per ajudar als ajuntaments: no deixar-los utilitzar els estalvis perquè siguen els bancs els que puguen rebre-ls --gràcies Montoro per asfixiar a les entitats locals amb la seua llei--.

Resumint, i esta sí que és una veritat que sols cal dir una volta: el PP ha perpetrat l’atac més gran al municipalisme.

Com va dir a les Corts el nostre secretari general i portaveu d’Administració Local, Ernest Blanch , l’única gestió municipalista creïble és la del partit socialista. El partit que ha anunciat la suspensió de regles fiscals que permetrà a les administracions locals utilitzar els romanents. I el partit que proposarà la creació, com no, d’un fons que compense als ajuntaments sense cap tipus de romanents, o que es troben en crisis per la caiguda d’ingressos.

H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la Província de Castelló