El pressupost aprovat per l’Ajuntament de Nules per a l’exercici de 2019 compta amb una quantitat de 14.836.916,86 euros. És un pressupost realista amb una previsió per a complir la regla de la despesa i a més segons els informes tècnics ens permet tindre una estabilitat pressupostària. I el més important és que al tancar el pressupost de l’any 2018 el deute està prop d’un 10% davant el 31% que ens varem trobar al inici de legislatura i es preveu que al tancar l’exercici de 2019 es sitúe en un 7,41%.

A inversions es destina 3.104.713,23 euros per a l’instal·lació de càmeres de videovigilància; a la materialització de la segona fase de la pavimentació del carrer Santa Natàlia; per a la remodelació del Mercat Municipal; remodelació de vies públiques, actuació emmarcada en el Pla 135; camins rurals i a mobiliari d’edificis municipals; actuacions de millora del polígon industrial Senda Mitjana; millora d’infraestructures del polígon industrialSector-2 La Mina; millores del polígon Via Augusta; la reforma d’edificis municipals i les obres del Pla Edificant als centres educatius del poble. Del total de les aportacions d’altres administracions, un 96% provenen de la Generalitat Valenciana i un 4% de la Diputació Provincial de Castelló.

Davant aquesta circumstància des de l’equip de govern es ressalta que es tracta d’un pressupost de consens que compta amb una aportació important d’inversions procedents de la Generalitat Valenciana que vol dir que la gestió feta és la correcta i que aquestes subvencions ens han permet seguir invertint en polítiques socials i en les persones donat que en aquest exercici tenim que fer front a diferents sentències com els 619.959,60 euros per l’impagament de factures a l’empresa gestora de l’Ecoparc corresponents al període 2012-2013.

*Alcalde de Nules