Quan el passat mes de juny vam arribar a la gestió municipal, ho vam fer carregats de força i projectes, però també amb uns pressupostos vells, heretats de l’antic equip de govern, viu reflex d’una forma de fer les coses rància i obsoleta.

Ací ens vam trobar el primer malson d’una llarga llista: només quedava un 10% del pressupost de programació per acabar l’any, una simbòlica partida per a subvencionar a associacions culturals (que minvava any rere any) de 32.000 euros i diferents decisions pressupostàries que fomentaven el clientelisme i la foto fàcil.

Front açò, no va haver-hi més remei que injectar diners a la partida d’activitats si volíem començar a programar i iniciar l’exercici aritmètic de “llevar d’ací per a ficar allà” per a tapar forats, i aconseguir traure unes subvencions dignes, que fomentaren l’associacionisme, la participació social, la personalitat ciutadana, l’esperit crític, el desenvolupament personal i social, la creativitat, el talent, i vam aconseguir traure-les amb una dotació de 50.000 euros amb uns nous criteris, esta vegada més integradors i allunyats de la subjectivitat.

Ara ja no es tracta del “tu sí i tu no”, ja no val el clientelisme. Als nous pressupostos, tornem a incrementar la partida, esta vegada a 60.000 euros; és l’únic camí a aconseguir un nou model de ciutat, on s’aposta per una societat lliure, intel·ligent, crítica i culta. Una ciutat d’oportunitats. H

*Regidora de Compromís a l’ajuntament de Castelló