Crear ocupació, impulsar la ciutat en l’àmbit econòmic i turístic, garantir l’atenció social i seguir avançant en el nou model urbanístic i de mobilitat. Estos són els grans objectius dels pressupostos municipals per al 2020, que ascendeixen a 35 milions d’euros i destinen 1,6 a inversions necessàries i que donen continuïtat i estabilitat al projecte iniciat en 2015 per a modernitzar i fer progressar a la Vall d’Uixó.

Estos comptes es van aprovar fa una setmana amb l’únic vot en contra del Partit Popular. Un PP que no sols es mostra en contra de l’avanç de la nostra ciutat, sinó que no aporta cap proposta en positiu i a més tracta d’intoxicar i mentir a la ciutadania quan diu que retirem el suport a les entitats i associacions locals. La realitat és que mentre en 2014 el PP destinava 1.208.842,10 d’euros a subvencions, en 2020 destinarem 1.358.117,41. Aleshores les ajudes arribaven a 47 entitats i el pròxim any ho faran a 57. Això són 150.000 euros més en el total de subvencions i 12 entitats més beneficiàries. Més ajudes, que arriben a més gent i a més col·lectius, perquè el teixit associatiu de la nostra ciutat està molt viu i és una peça fonamental dins de la societat vallera.

La construcció i millora d’infraestructures també és una de les claus del nou pressupost, amb la construcció del nou parc del Polígon III, la finalització del viver d’empreses a la segona planta del Mercat Municipal, la reforma del Jutjat de Pau, la substitució del tartam de la Pista d’Atletisme, la connexió entre els barris Toledo i Carbonaire, la segona fase del canvi d’il·luminació de les Coves de Sant Josep, la rehabilitació de l’ala sud del Poliesportiu o la remodelació del carrer Xacó.

Dins de l’aposta per una ciutat més sostenible, s’implantarà el contenidor marró (fem orgànic). Per això també mantenim les partides per a manteniment i millora de parcs i jardins, impuls de projectes d’innovació educativa com Stars o el parc d’educació vial, o la tercera fase del pla d’asfaltat. A més seguirem recuperant patrimoni com les fonts històriques o el portxo de l’Almudí, senyalitzarem les rutes turístiques i redactarem el projecte d’execució per a les obres d’ampliació del centre social Maestro Rodrigo (la Vallense).

En l’àmbit de l’ocupació destinem més d’1 milió d’euros a programes i tallers, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. I en Serveis Socials hi ha més de 700.000 euros per a ajudes socials directes, beques, subvencions a entitats socials i programes d’inclusió, gent gran i infància, a més de 120.000 euros per a la gestió del Centre d’Atenció Primerenca per a xiquets amb dificultats en el seu desenvolupament. Perquè seguim treballant per una ciutat per a totes i tots.

En definitiva, es tracta d’uns pressupostos molt treballats, de present i futur perquè avancen alguns dels reptes que tenim com a ciutat, són responsables i atenen les necessitats reals de la ciutadania, prioritzant en el seu benestar. A més, sense augmentar la recaptació continuem baixant el deute municipal que ha passat de 25 milions d’euros a 15 en estos cinc anys de govern de progrés.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó