Estem a les portes de l’inici d’un nou curs escolar ple de reptes per la situació de la covid-19 i ho fem de la mà dels experts sanitaris i amb responsabilitat. Des del Govern central i des de la Generalitat s’ha treballat durant mesos a afavorir una educació presencial per a totes i tots. Perquè anar a l’escola no sols és adquirir coneixements, també és treballar contra l’exclusió social i garantir la igualtat d’oportunitats. Per això s’estan unint esforços i no s’escatimarà en recursos perquè els xiquets, les xiquetes i els adolescents recuperen la seua particular nova normalitat i que, també en este sector de la població, ningú es quede enrere.

Podem estar satisfets en què siga el partit socialista el que estiga al capdavant de la nau. Com haguera sigut esta tornada a les aules amb el PP? Per fer memòria, ja que ara pareix que els barons del PP es volen postular com els grans abanderats de l’educació pública de qualitat, sols aportaré unes quantes dades —l’espai és limitat i tota la retafila de desastres que han fet en l’àmbit educatiu ompliria no poques pàgines d’este diari—.

En primer lloc recordaré un nom: Ciegsa, l’empresa pública utilitzada per l’anterior Consell del PP per a la construcció d’escoles i que, segons un informe de l’UCO, va servir per al finançament il·legal del PP autonòmic i provincial. Un altre nom: Wert , el pitjor ministre d’Educació de la democràcia i que ostenta l’honor d’haver abanderat l’inici de curs més desastrós —el de 2014-2015— amb els i les estudiants manifestant-se al carrer per no pocs motius: retallades en beques, menys professorat i menys ajudes per a material escolar, entre altres empastres. I seguim. Camps , aquell president que, mentre municipis com Benicarló es veien obligats a emprar els diners del Plan E de Zapatero en fer escoles, ell sols pensavaen la Fórmula 1.

Per tot açò, i més que no puc detallar per la falta d’espai, el PP sols pots donar lliçons de com minvar els recursos i menysprear la igualtat d’oportunitats, per molt que ara vinguen en el seu demagog discurs. Perquè tota esta exposició de fets deixa clar les prioritats del PP —i l’educació no està entre elles—. I em torne a preguntar: Com haguera sigut esta tornada a les aules amb el PP? Doncs bé, sols queda a dir que, afortunadament, mai ho sabrem. H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló